x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator NINGE ca-n poveşti pe Valea Prahovei şi în Poiana Braşov. Vezi IMAGINI LIVE pe webcam jurnalul.ro

NINGE ca-n poveşti pe Valea Prahovei şi în Poiana Braşov. Vezi IMAGINI LIVE pe webcam jurnalul.ro

10 Apr 2014   •   10:22
NINGE ca-n poveşti pe Valea Prahovei şi în Poiana Braşov. Vezi IMAGINI LIVE pe webcam jurnalul.ro

În staţiunile montane din Poiana Braşov şi Valea Prahovei ninsoarea nu dă semne să se oprească, în unele locuri, stratul de zăpadă ajungând şi la 15 centimetri, cum este la Păltiniş. În Poiana Braşov zăpada este de aproximativ 10 centimetri, iar la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraşului, zăpada măsoară 17 centimetri.

Va continua să ningă și în următoarele 24 de ore spun meteorologii având în vedere că a fost emisă o avertizare de vreme rece și precipitații sub formă de ninsoare în zona montană. 

Temperatura în Brașov nu depășește 3 grade Celsius, iar autoritățile locale au trimis deja utilaje de deszăpezire pe drumul care urcă înspre Poiana Brașov și împrăștie material derapant.

Poliiștii rutieri recomandă ca șoferii să circule încet și să adapteze viteza la condițiile de drum, mai ales că mulți dintre ei și-au schimbat cauciucurile de iarnă cu cele de vară.

Vezi IMAGINI LIVE de la munte pe webcam jurnalul.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ şi ninsori în zona de munte. Atenţionarea este valabilă în intervalul 11 aprilie, ora 03:00 – 12 aprilie, ora 08:00. "În intervalul menţionat va continua să plouă în jumătatea de est a ţării, iar în nordul Moldovei se vor cumula cantităţi de apă de până la 25...35 l/mp. În zona de munte, îndeosebi a Carpaţilor Orientali, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă", se arată în comunicatul ANM.

Potrivit meteorologilor, în cursul zilei de joi, 10 aprilie, şi în prima parte a nopţii de joi spre vineri, va ploua îndeosebi în estul şi sud-estul teritoriului, unde cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15...20 l/mp, iar în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor Orientali vor fi mai ales ninsori.

×