x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Politisti vanati, dupa ce l-au prins pe generalul Oprea

Politisti vanati, dupa ce l-au prins pe generalul Oprea

de Diana Scarlat    |    21 Mar 2016   •   18:40
Politisti vanati, dupa ce l-au prins pe generalul Oprea

Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei este vizat de controale birocratice, după ce a făcut posibilă demiterea și incul-parea lui Gabiel Oprea. Poliţiștii Serviciului au instrumentat moartea poli-ţistului Bogdan Gigină, aflat în coloana oficială a lui Gabriel Oprea, fiind obligaţi să facă acest lucru prin delegare a procurorului.

Refuzul le-ar fi adus sancţiuni, iar rezolvarea corectă a dosarului „Girofarul” le va aduce dizolvarea echipei. Serviciul Omoruri de la Poliţia Capitalei este recu-noscut pe plan internaţional ca cel mai eficient din Europa, cu o rată de 100% de rezolvare a dosarelor în ultimii trei ani, spre deosebire de media europeană, de 35-40%.

„Este nevoie de cel puţin cinci ani de muncă la Omoruri pentru un poliţist care ajunge să fie perfor-mant în acest domeniu. O astfel de echipă se formează foarte greu”, explică Dan Antonescu, unul dintre foștii șefi ai Serviciului Omoruri.

Controalele au fost declanșate pe 28 ianuarie, la numai o zi după ce fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, i s-a ridicat imuni-tatea parlamentară, pentru a putea fi cercetat penal. Neregulile găsite sunt legate de formalităţi birocratice nesemnificative, dar suficiente pentru cineva care vrea să dizolve echipa.

Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, condus de comisarulșef Radu Gavriș, a făcut obiectul mai multor controale venite de la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) și de la Poliţia Capitalei.

×