x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorul Dan Voinea, ACUZATORUL LUI Ceausescu, pus pe liber de CSM

Procurorul Dan Voinea, ACUZATORUL LUI Ceausescu, pus pe liber de CSM

de Dan Constantin    |    27 Apr 2015   •   12:44
Procurorul Dan Voinea, ACUZATORUL LUI Ceausescu, pus pe liber de CSM
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Procurorul militar Dan Voinea, general in rezerva, iese definitiv din magistratura. CSM a respins cu unanimitate de voturi cererea lui Voinea de a fi reincadrat la sectia civila a Parchetului de pe langa Instanta Suprema. Dan Voinea fusese pensionat prin decret al Presedintelui Romaniei din mai 2009 dar a continuat activitatea la Parchetul militar.

Respingerea cererii de continuare a activitatiii la sectia civila este motivata de prevederile legale prin care reincadrarea si continuarea activitatii dupa pensionare se poate face doar la unitatea din magistratura la care s-a produs pensionarea. Or, parchetul militar este o unitate distincta de cel civil, se arata in hotararea 167 a CSM, sectia procurori, care a analizat cererea lui Voina. Hotararea a fost adoptata in 25 martie si publicata dupa mai bine de o luna , in 27 aprilie

Dan Voinea a facut parte din instanta care i-a condamnat pe Nicolae si Elena Ceausescu la moarte in 25 decembrie 1989 dupa un proces sumar, El a.intocmit rechizitoriul care a cuprins acuzatii nesustinute de probe. 

×
Subiecte în articol: CSM Dan Voinea