x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Târg cu pâini, colaci, plăcinte şi cozonaci

Târg cu pâini, colaci, plăcinte şi cozonaci

de Carmen Anghel    |    17 Sep 2014   •   13:46

Cu ocazia deschiderii expoziţiei “Materia martir. Grâul”, vizitatorii Zilelor Muzeului Ţăranului sunt aşteptaţi la un târg special. În perioada 19 – 21 septembrie, pe la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, trece baba cu colaci, plăcinte şi cozonaci! Meşteri şi mesteşugari vă vor îmbia cu tot felul de produse delicioase: pâine la cuptor, cozonaci, prăjituri de casă, plăcinte, apoi conserve de fructe şi legume, miere, brânzeturi şi “cărneturi”.

La târgul din curtea interioară mai puteţi târgui şi mâncăruri gata preparate: sarmale maramureşene cu păsat, tocăniţă de viţel sau fasole la ceaun cu cârnaţi. Doritorii se pot cinsti cu vin sau palincă.

Pe cei care vor să înveţe să facă plăcinte, doamna Iulia Corău vă aşteaptă vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 10:00 şi 17:00, la un atelier care se va ţine în zona cuptoarelor. Prin târg mai puteţi găsi lucruri vechi şi noi, numai bune de pus în casă: obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat, icoane.

În toate cele trei zile de târg, vizitatorii vor putea admira dansurile folclorice susţinute de copiii Ansamblului Valea Izei, din judeţul Maramureş. Intrarea este liberă.

×