x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Dacă era ceva la sectorul 1 se sesizau PNL, M10; doar nu ne bănuiţi de legături cu ele

Firea: Dacă era ceva la sectorul 1 se sesizau PNL, M10; doar nu ne bănuiţi de legături cu ele

07 Iun 2016   •   13:21
Firea: Dacă era ceva la sectorul 1 se sesizau PNL, M10; doar nu ne bănuiţi de legături cu ele

Gabriela Firea a declarat marţi că, dacă ar fi fost ceva "necurat" la mijloc în cazul alegerilor de la sectorul 1, s-ar fi sesizat celelalte partide - PNL, M10 -, subliniind că o pierdere a alegerilor trebuie tratată cu demnitate, la fel ca şi o reuşită.


"Să ştiţi că şi un câştig, o reuşită trebuie să fie tratată cu responsabilitate şi cu demnitate, dar şi o pierdere, la fel ca în sport, trebuie să fie marcată de fair-play şi de recunoaştere a acestei situaţii şi să te gândeşti la ce ai de făcut în următoarele etape. Cred că a veni cu astfel de informaţii nu este corect şi nu este un început bun în politică. În primul rând că reprezentanţii tuturor partidelor politice au semnat procesele verbale de la acele secţii de votare. Practic, dacă ar fi fost ceva necurat la mijloc ar fi sesizat celelalte partide, cum ar fi PNL, M10 şi PMP. Nu cred că ne bănuiţi de legături primejdioase cu aceste formaţiuni politice", a afirmat Gabriela Firea întrebată referitor la faptul că Nicuşor Dan şi USB au contestat rezultatul votului la Primăria sectorului 1, cerând renumărarea voturilor.

În schimb, ea a spus că îi pare foarte rău că "domnul Dan nu spune absolut nimic de încălcările flagrante ale legii electorale din acest week-end".

"Când au avut loc alegeri şi după momentul în care campania s-a încheiat, domnia sa (Nicuşor Dan - n.r.) a făcut în continuare campanie. A avut câteva somaţii publice din partea Biroului Electoral, au fost reclamaţii făcute de mai multe partide politice. Practic, a fost singura formaţiune (USB - n.r.) care a încălcat Legea electorală, după încheierea campaniei electorale, în mediul online, şi sunt publice aceste date. În momentul în care ridic standardul atât e sus şi spui că vii cu suflu nou în politică, cu oameni oneşti, curaţi şi că nu mai vrei să existe nimic din ce a fost până acum în politică, trebuie tu însuţi să dovedeşti că eşti primul care respecţi legea. A încălca Legea electorală este primul pas spre a încălca orice lege din această ţară, inclusiv Constituţia", a declarat Firea.

Întrebată despre varianta ca Nicuşor Dan să fie unul dintre viitorii viceprimari ai Bucureştiului, Gabriela Firea a spus că ea este "foarte deschisă şi la dialog, şi la cooperare cu toţi consilierii generali".

"Sunt obligată în faţa bucureştenilor să nu existe între noi dizarmonii, dar atunci când vezi că există minciună şi că există dezinformare atragi atenţia partenerului de dialog că trebuie să îşi schimbe atitudinea dacă vrem să fim parteneri egali, parteneri corecţi, unii cu ceilalţi. Nu poţi să ai un discurs la televizor şi altul în viaţa privată când nu sunt camere de luat vederi. Discursul trebuie să fie acelaşi şi atitudinea şi când este presă şi când nu este presă", a mai declarat Firea.

Uniunea Salvaţi Bucureştiul a depus la Biroul Electoral al sectorului 1 o cerere de renumărare a buletinelor de vot în cinci - zece secţii, invocând discrepanţe statistice.

Sursa: AGERPRES

×