x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ghinion! Iohannis dă înapoi banii pe chirie

Ghinion! Iohannis dă înapoi banii pe chirie

de Marius Gîrlașiu    |    20 Apr 2016   •   15:50
Ghinion! Iohannis dă înapoi banii pe chirie
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că “va returna de îndată” banii încasaţi din închirierea casei din centrul Sibiului, pe care a pierdut-o în instanţă în noiembrie anul trecut. Decizia şefului statului vine după ce imobilul a fost radiat din Cartea Funciară, iar numele soţilor Iohannis nu mai figurează în actele casei. Chiar şi aşa, Iohannis vrea să dea înapoi doar banii obţinuţi din noiembrie 2015 până în prezent.

“În contextul juridic creat, domnul Iohannis respectă pe deplin hotărârea justiţiei şi, fără nicio îndoială, va returna de îndată sumele care i-au fost virate în baza contractului de închiriere, începând cu data comunicării deciziei civile a Curţii de Apel Braşov”, a transmis ieri Administraţia Prezidenţială. Ceea ce înseamnă că soţii Iohannis vor să dea înapoi doar banii încasaţi din 12 noiembrie anul trecut, de la decizia definitivă a Curţii de Apel Braşov, până în prezent. Pentru cele cinci luni scurse de atunci, familia preşedintelui ar avea de returnat 25.000 de euro. Asta în condiţiile în care în decursul timpului, Klaus şi Carmen Iohannis au obţinut din chiria casei din centrul Sibiului peste 300 de mii de euro. Potrivit contractului încheiat în 2006 între primarul de la acea vreme al Sibiului şi banca austriacă, chiria anuală pe care banca trebuie să o plătească “proprietarului” se ridică la 60.000 de euro. Reprezentanţii băncii au precizat pentru portalul RISE Project că plata chiriei se face trimestrial. Preşedintele Klaus Iohannis nu mai este începând de luni propietarul casei din centrul Sibiului pentru care s-a judecat vreme de 16 ani. Soţii Iohannis au fost radiaţi din Cartea Funciară, însă mai au două căi de atac. În noiembrie anul trecut, familia preşedintelui a pierdut definitiv imobilul de pe strada Nicolae Bălcescu după decizia Curţii de Apel Braşov. Magistraţii au respins atunci recursul declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi au menţinut decizia Tribunalului Braşov care anulase contractul de vânzare-cumpărare a casei din centrul Sibiului în care funcţionează sediul unei bănci. Chiar şi aşa, preşedintele nu şi-a luat gândul de la imobil şi a depus contestaţie în anulare la decizia Curţii de Apel Braşov. Procesul în care Klaus şi Carmen Iohannis cer revizuirea deciziei prin care au pierdut imobilul va fi judecat în iunie la Curtea de Apel din Piteşti, după ce Instanţa Supremă a decis strămutarea cauzei de la Curtea de Apel Braşov.

A minţit în legătură cu Munteanu?

Săptămâna trecută, Klaus Iohannis a negat vehement că ar avea vreo legătură cu desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat al liberalilor la Primăria Capitalei. “Preşedintele României nu a propus, nu a susţinut şi nu a impus conducerii PNL această candidatură”, a transmis vineri Administraţia Prezidenţială. Doar că fostul lider al studenţilor din anii `90 l-a dat de gol pe Iohannis. Munteanu a dezvăluit că “acum şapte-opt luni” a discutat la Cotroceni cu preşedintele alături de “un om politic apropiar de preşedinte, un senator de la PNL”.

 

“Proprietatea a fost dobândită cu rea-credinţă, în baza unui certificat de moştenitor emis pe baza unor acte de stare civilă despre care se ştia că sunt false”

motivare Curtea de Apel Braşov

 

“Vânzarea lucrului altuia în cunoştinţă de cauză este nulă absolut în virtutea cunoscutului adagiu clasic <>”, au motivat judecătorii Curţii de Apel din Braşov

×
Subiecte în articol: klaus iohannis