x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis pleacă joi la Bruxelles. Termină de citit decizia CCR?

Iohannis pleacă joi la Bruxelles. Termină de citit decizia CCR?

de Dan Constantin    |    25 Iun 2018   •   06:50
Iohannis pleacă joi la Bruxelles. Termină de citit decizia CCR?

Programul președintelui Iohannis , aflat în săptămâna lungă a lecturii,are ca singure date certe, dar neanunțate încă, participarea în 28-29 iunie la lucrările Consiliului European. Joi la prânz este programantă la Bruxelles întâlnirea liderilor din PPE iar seara un dineu de lucru al Consiliului. Vineri până la prânz sunt în program ședinte plenare , una afiind a Eurogrupului din care România nu face parte.. Agenda este încărcată- politica de migratie, reformarea UE, Brexit. La finlul Consiliului se va face și predarea președinției rotative către Austria, la care KWI va fi prezent pentru a înțelege cum decurge operațiunea, deoarece la 1 ianuarie 2019 ștafeta revine României.

 Deci, până miercuri,seară, președintele ar trebui să anunțe dacă a terminat lectura deciziei CCR  ȘI ÎN FUNCȚIE DE îNȚELEGEREA TEXTULUI SĂ DECIDĂ REVOCAREA Codruței Kovesi.

La Bruxelles, KWI se prezintă în fața Consiliului European ca un candidat la reînnoirea mandatului propriu, dar și ca singurul președinte care nu a respectat o decizie a Curții Constituționale timp de căteva săptămâni.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis