x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mehedinţi: Incidente la constituirea CL Drobeta Turnu Severin

Mehedinţi: Incidente la constituirea CL Drobeta Turnu Severin

24 Iun 2016   •   17:51
Mehedinţi: Incidente la constituirea CL Drobeta Turnu Severin

Consiliul Local (CL) al municipiului Drobeta Turnu Severin a fost legal constituit, vineri, cu votul a mai mult de jumătate dintre consilieri, iar primarul ales, social-democratul Marius Screciu şi-a depus jurământul în prezenţa prefectului judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel.

Acesta a declarat pentru AGERPRES că şedinţa s-a derulat cu unele probleme, una dintre acestea referindu-se la faptul că membrii comisiei de validare a consilierilor aleşi la 5 iunie au luat act de adresa unui consilier local al PMP, Eugen Golea, prin care acesta înştiinţa că nu poate participa la şedinţă fiindcă este internat într-un spital.

Preşedintele interimar al PMP, Gabriela Dobrotă, la rîndul său consilier local ales, a arătat că Eugen Golea a fost exclus din rândurile PMP, motiv pentru care a solicitat validarea consilierului supleant Emil Răzvan Roşca, lucru cu care un număr de 13 consilieri nu au fost de acord.

"De asemenea, fără vreo explicaţie justificabilă, alţi doi consilieri locali nu au fost votaţi: Mădălina Svobodă (UNPR) şi Andrada Turbatu (PSD), motiv care a determinat nouă consilieri de la PSD şi doi de la PMP să nu participe nici la constituirea CL Drobeta Turnu Severin, nici la votarea celor doi viceprimari", a susţinut Dobrotă.

Aceasta a "suspectat formarea unei majorităţi artificiale în CL Drobeta Turnu Severin" şi i-a acuzat "de infidelitate" pe doi dintre consilierii social-democraţi care, potrivit celor spuse de Gabriela Dobrotă, ar fi acceptat "să sprijine grupul de 10 consilieri ai PNL".

Potrivit sursei citate, PMP a pierdut astfel funcţia de viceprimar promisă de primarul ales, Marius Screciu, aceasta fiind obţinută în cele din urmă de social-democratul Cornel Folescu.

Dobrotă a menţionat, de asemenea, "dispariţia a doi membri ai comisiei de validare, între aceştia unul fiind preşedintele acesteia".

,,Vom vedea cât de legal este reluarea alegerii altor membri ai comisiei de validare şi dacă PSD îi va sancţiona pe aleşii care s-au abătut de la cele convenite', a adăugat Dobrotă.

×