x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Timbre pentru vizita Papei Francisc

Timbre pentru vizita Papei Francisc

de Theodora Şutiu    |    28 Mai 2019   •   09:12
Timbre pentru vizita Papei Francisc
Sursa foto: Romfilatelia

Romfilatelia, în parteneriat cu Oficiul Poştal al Statului Vatican, va introduce în circulaţie pe 31 mai 2019, emisiunea de mărci poştale România-Vatican 2019. Aceasta este alcătuită dintr-o coliţă dantelată şi costă 11,5 lei. Până în prezent, aproximativ 25.000 de persoane s-au înscris pentru a participa la Sfânta Liturghie ce va avea loc, vineri, la Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti.

Vizita Papei Francisc se va desfăşura sub motto-ul „Să mergem împreună!” şi va avea loc în perioada 31 mai - 2 iunie în Bucureşti, Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj. Sloganul este un îndemn la comuniune şi la cooperarea tuturor, indiferent de apartenenţă religioasă sau etnie, pentru urmărirea binelui comun, a păcii şi bunei înţelegeri. 

Sursa romfilatelia.ro

Programul ceremoniei

Începând cu ora 18.10, Papa Francisc va prezida Sfânta Liturghie. El va porni apoi, cu papamobilul, de la Catedrala Sf. Iosif spre Piaţa Revoluţiei. Vor fi amenajate două scene - una la catedrală şi alta în Piaţa „George Enescu”, unde vor fi amplasate şi 5.000 de scaune. Pe toate străzile, aşa cum a fost anunţat din urmă cu mai bine de o lună, vor fi amplasate ecrane şi sisteme audio. Va exista şi o zonă „liberă”, pentru cei care nu s-au înscris online. Ei vor putea urmări toate manifestările din Bucureşti pe un ecran amplasat de Primărie. 

Papa Francisc va fi prezent pentru prima dată în "Grădina Maicii Domnului", aşa cum a fost numită România de către Papa Ioan Paul al II-lea în Vizita Apostolică din luna mai a anului 1999.

 

×
Subiecte în articol: romfilatelia Papa Francisc