x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby SofistiCAT 2016. Concursul celor mai frumoase pisici (GALERIE FOTO)

SofistiCAT 2016. Concursul celor mai frumoase pisici (GALERIE FOTO)

02 Oct 2016   •   12:48
SofistiCAT 2016. Concursul celor mai frumoase pisici (GALERIE FOTO)
Sursa foto: Victor Stroe

Peste 250 de pisici, printre care se numără şi unele din rasele Maine Coon şi Singapura, pot fi admirate la Expoziţia Internaţională Felină de Toamnă SofistiCAT, care se desfăşoară în weekend la complexul Romexpo din Bucureşti.

"Scopul expoziţiei este să încânte toţi iubitorii de pisici, pisicarii cum spunem noi. SofistiCAT este un eveniment foarte îndrăgit, are loc de 11 ani. Sunt două ediţii, una de primăvară şi una de toamnă. Acum avem ediţia de toamnă (...) şi avem peste 250 de pisici înscrise în concurs", a declarat Candice Dragotă, preşedintele Asociaţiei Feline SofistiCAT, organizatorul evenimentului.

Potrivit acesteia, expoziţia-concurs are o participare internaţională masivă, felinele provenind din Austria, Bulgaria, Republica Moldova, Italia, Polonia şi Republica Cehă.

CLICK PE IMAGINE pentru a vedea intreaga GALERIE FOTO

"În primul rând, avem exemplare de Sacra de Birmania, ceea ce este într-adevăr Sacra de Birmania şi nu Birmaneza cu care suntem noi obişnuiţi (...). Avem Maine Coon din străinătate, din Cehia şi din Polonia, avem British Shorthair din Moldova şi o grămadă de pisici ale crescătorilor din România, care au fost importate. (...) După cum avem şi Singapura, care este cea mai mică pisică domestică din lume. Deci avem pentru toate gusturile", a spus Candice Dragotă.

Aceasta a precizat că Maine Coon sunt cele mai mari pisici domestice din lume şi pot ajunge la maturitate până la 15-16 kilograme. "Iar cele mai mici, Singapura, dacă sunt femele, ating cu greu 2 kilograme", a explicat Dragotă.

Pisicile sunt jurizate în cadrul competiţiei SofistiCAT în funcţie de frumuseţea acestora.

"Sunt mai multe runde de jurizare, este un concurs strict de frumuseţe, nu de aptitudini ca la căţei. (...) Pisicile sunt jurizate întâi în funcţie de blană", a mai afirmat Candice Dragotă, precizând că, în competiţia de sâmbătă - "Best of best 1" a fost un motan Sacra de Birmania, care a fost adus din Italia.

În afară de competiţia în care sunt desemnate cele mai frumoase feline, "pisicarii" pot să participe la SofistiCAT la tombole şi pot cumpăra hrană şi accesorii la preţuri promoţionale pentru pisicile lor.

Aceasta a precizat însă că la SofistiCAT nu se vând pisici. "Se ia doar contact cu crescătorii, nu este o expoziţie cu vânzare", a afirmat Dragotă.

Expoziţia SofistiCAT poate fi vizitată la Pavilionul C5 al Romexpo, duminică, până la ora 17,00, preţul unui bilet pentru adulţi fiind de 10 lei, pentru elevi, studenţi şi pensionari - de 5 lei, iar copiii sub 12 ani au acces gratuit.  www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: sofisticat pisici