x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum să eviți ca mâinile să ți se usuce de la frig

Cum să eviți ca mâinile să ți se usuce de la frig

26 Dec 2016   •   13:29
 Cum să eviți ca mâinile să ți se usuce de la frig

Frigul, aerul uscat şi vântul specifice sezonului rece usucă pielea de pe mâini, care devin aspră şi crăpată. Nu îţi pierde speranţa, căci acestea vor redeveni moi şi catifelate, cu ajutorul unor remedii naturale, scrie clicksanatate.ro.

Antioxidanții și acizi grași esențiali din uleiul de măsline fac din acesta un remediu excelent împotriva pielii uscate a mâinilor. Masează mâinile cu ulei de măsline călduţ, între 5 şi 10 minute, de două ori pe zi, până când acesta pătrunde în piele. Nu numai că mâinile devin moi şi netede, dar ingredientul este şi un excelent remediu antiîmbătrânire.
Laptele gras

Conținutul ridicat de grăsime al laptelui gras acţionează ca un hidratant natural pentru pielea cu crăpături. Conţine şi acid lactic, care ajută la exfolierea pielii uscate și reglează nivelul pH-ului. Ţine mâinile înt-un bol cu lapte, 10 minute, după care te speli cu apă caldă.

Mai poţi prepara o cremă puternic hidratantă din 2 linguriţe de smântână, 1 linguriţă de lapte şi 2 linguri de făină de năut. Amesteci bine ingredientele, apoi aplici pasta pe mâini. Laşi să acţioneze un sfert de oră, după care te speli. Faci tratamentul de 2 sau 3 ori pe săptămână.

×