x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos De ce alimente nu trebuie să te atingi dacă vrei un abdomen plat

De ce alimente nu trebuie să te atingi dacă vrei un abdomen plat

de Andreea Sava    |    01 Mar 2017   •   01:00
De ce alimente nu trebuie să te atingi dacă vrei un abdomen plat
Sursa foto: andreeasava.ro

Nu este prima dată când scriu un articol pe temă dar am tot primit întrebări legate de asta deci e clar că trebuie să mai repet.  Abdomenul este foarte sensibil la ce mâncați.

Și nu pentru că alimentele se duc în burtă :)) ci pentru că talia este o zonă preferată, din păcate, de organism pentru a face depozite de grăsime. Mai ales în cazul femeilor alimentația este foarte importantă când vine vorba despre abdomen plat.

Da, noi, femeile, genetic suntem construite să depozităm grăsime subcutanată mai ușor decât bărbații. La fel ca-n cazul celulitei. Asta e...

Și nu, dacă faci mii de abdomene nu va ajuta. Doar vei dezvolta mușchi sub colăcei. De asemenea, înfometarea nu este nici ea o soluție. Reducerea aportului de calorii face organismul să consume din ce are. Și, din păcate, preferă masa musculară. Când vei reveni la aportul caloric obișnuit, însă, va face depozite de grăsime. Și va prefera, din nou, talia. Știu! Ghinion!

Dar care este soluția

O dietă echilibrată și de calitate.

Lista alimentelor inamice abdomenului plat:

1. Alimentele bogate în grăsimi saturate

Adică acele grăsimi nesănătoase. Și aici mă refer la grăsimile de origine animală, deci brânza, laptele, carnea grase. Nu trebuie, însă, să elimini grăsimile din alimentație. Ci doar să mănânci alimentele care le conțin pe cele sănătoase. Despre grăsimi și listă cu sursele sănătoase și nesănătoase puteți citi AICI.

Citește articolul complet, pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: abdomen abdomen plat andreea sava