x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Condimentul-minune care previne și ameliorează diabetul și boala Alzheimer

Condimentul-minune care previne și ameliorează diabetul și boala Alzheimer

de Magda Cristina Ursache    |    29 Iul 2014   •   22:32
Condimentul-minune care previne și ameliorează diabetul și boala Alzheimer
Sursa foto: angelsimon/Getty Images/iStockphoto

Două boli care afectează un număr din ce în ce mai mare de persoane - în special trecute de 50-60 de ani - pot fi ținute în frâu cu un consum zilnic, moderat, de... scorțișoară!

Cercetări din ultimul deceniu au constatat că, la nivel celular, scorțișoara afectează modul în care corpul nostru prelucrează glucoza, zahărul simplu care circulă prin fluxul sanguin și ne hrănește celulele.

Diabetul de tip 2 se dezvoltă atunci când organismul încetează să mai răspundă la propria insulină, rezultând prea multă glucoză, iar zahărul din sânge ajunge la niveluri toxice. Scorțișoara stimulează receptorii insulinei și inhibă o enzimă care inactivează receptorii insulinei și crește capacitatea celulelor de a metaboliza glucoza.


Un studiu publicat de American Diabetes Association în 2003 a constatat că chiar și un gram (aproximativ un sfert de linguriță) de scorțișoară pe zi reduce semnificativ nivelul zahărului din sânge la diabetici. Nu e un leac, dar în unele cazuri poate ajuta cu adevărat.  

 

×
Subiecte în articol: felicia diabet alzheimer