x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Riscurile la care te expui atunci când îți faci un tatuaj

Riscurile la care te expui atunci când îți faci un tatuaj

26 Ian 2017   •   17:49
 Riscurile la care te expui atunci când îți faci un tatuaj

În primul rând gândește-te că procedurile care presupun ace şi sânge cresc riscul de infectare. Iar tatuarea nu face excepție de la regulă. Iată ce trebuie să știi despre tatuaje înainte de a-ți face unul, scrie clickpentrufemei.ro.

Riscul de infectare poate apărea dacă cel care execută desenul pe piele nu se asigură că a schimbat acul cu care a tatuat un client sau altul. Dacă acest lucru se întâmplă, rişti să contactezi o infecție, cum este cea cu HIV, dar și boli precum hepatitele B şi C, tuberculoza şi sifilisul.

Te poți infecta și de la igiena precară

Te poți alege cu infecțiI chiar dacă specialistul îți arată că acul este steril. Se poate întâmpla acest lucru, dacă nu respecți condiţiile de igienă recomandate după tatuare. Mai precis, poți dezvolta infecţii bacteriene, cum este cea cu stafilococ auriu, care se manifestă prin infecţii purulente, greu de vindecat.
Așa te îngrijești după tatuare

După finalizarea tatuajului, se recomandă aplicarea unui unguent care conține substanțe antibiotice. De două ori pe zi se masează locul tatuat, două săptămâni, iar peste unguent se pune un tifon steril, care să protejeze zona cu pricina.

×
Subiecte în articol: tatuaj tatuaje ac