x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. Un arbore miraculos, care înflorește tot anul, ne oferă leacul-minune. Îl ai deja în casa ta!

Tratamente naturiste. Un arbore miraculos, care înflorește tot anul, ne oferă leacul-minune. Îl ai deja în casa ta!

28 Dec 2016   •   09:16
Tratamente naturiste. Un arbore miraculos, care înflorește tot anul, ne oferă leacul-minune. Îl ai deja în casa ta!

Dă culoare şi savoare deserturilor noastre, însă nu este numai un ingredient alimentar, cum am putea crede.

Această plantă este un izvor de sănătate, un superaliment de ale cărui proprietăţi ar trebui să profităm din plin.

Considerat regesc, arborele acesta, ce creşte în zonele tropicale din Africa, Asia, America Centrală și America de Sud are înălţimea de 4-8 metri, tulpina dreaptă şi frunze verzi tot timpul anului. Este un copac special, care înfloreşte pe parcursul întregului an, ale cărui flori cresc direct de pe trunchi şi nu de pe ramuri ca la alţi arbori.

Boabele sale conţin mai mult de 300 de compuși sănătoși şi au în proporţie de 40-60% grăsime solidă, cunoscută sub denumirea de unt de cacao. Untul obtinut din aceste boabe conţine acizi graşi, acid strearic, acid oleic şi trigliceride. În plus, seminţele mai conţin cafeina şi teobromină, care au proprietăţi stimulatoare şi flavonoide, minerale, în special magneziu şi polifenoli.

Datorită conţinutului impresionant de antioxidanţi, boabele acestui arbore luptă împotriva radicalilor liberi, ajută la menţinerea unui ten tânar şi întăreşte sistemul imunitar, mărind rezistenţa organismului, de la boli uşoare până la cancer.

...................

Iată care sunt beneficiile sale, nu înainte însă de a afla despre ce plantă miraculoasă este vorba

×