x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Alimentele care pot provoca apariţia celulitei

Alimentele care pot provoca apariţia celulitei

11 Mar 2018   •   13:05
Alimentele care pot provoca apariţia celulitei

Celulita rămâne duşmanul de temut al femeilor, mai ales în sezonul cald, când zonele afectate devin vizibile. Deşi toate femeile îşi doresc să arate bine, pentru asta este esenţial să acorde atenţie exerciţiilor fizice pentru tonifiere, dar şi alimentaţiei, asta pentru a evita creşterea în greutate şi apariţia celulitei.

 

Deşi multe dintre tratamentele anticelulitice conţin cafeină, deoarece aceasta stimulează circulaţia, cafeaua ingerată contribuie la aspectul de coajă de portocală a pielii tale.
 
Sarea – consumul excesiv de sare determină o retenţie de apă si este una dintre principalele cauze ale apariţiei celulitei. Recomand înlocuirea acesteia cu plante aromate.
 
Zaharul - provocă reacţii metabolice în ţesuturile cutanate, iar acestea au efecte negative asupra colagenului. În consecinţă pielea îşi pierde fermitatea şi celulita apare rapid.
 
Grăsimile saturate - Organismul are nevoie de o cantitate mică de grăsime pentru a putea absorbi vitaminele liposolubile, dar o dietă echilibrată si sănătoasă furnizează mult peste necesarul de grăsimi.
 
Alcoolul - Consumul de alcool are ca efect creşterea cantităţii de grăsime din sânge şi la încetinirea circulaţiei sângelui. Totodată, acesta duce la creşterea nivelului de estrogen.

×