x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Poveste de la psihiatru: atacul animalelor cu „ş”

Poveste de la psihiatru: atacul animalelor cu „ş”

de Florin Condurateanu    |    09 Iul 2018   •   21:18
Poveste de la psihiatru: atacul animalelor cu „ş”

Nu numai însingurarea, pierderea interesului sunt semne de afecţiune psihică. Orice tulburare de somn, apariţia unor halucinaţii sunt alarme de maladii psihice.

 

Când se instalează tulburări ale somnului, nu trebuie amânată vizita la psihiatru. Pentru că tulburările de somn se petrec pe fondul atacului unei boli a psihicului. După cum, când un om are imagini cu şobolani care-l atacă, şi el se înspăimântă şi o rupe la fugă, când, în realitate, năvala şoricească nu există, este vorba de halucinaţii. Este o percepţie falsă a psihicului când obiectul percepţiei nu există. O serie de oameni sunt chinuiţi de alte imagini, invazia şerpilor care-i asaltează, atacul unor şopârle. S-a constatat că aceste halucinaţii conţin agresiunea unor animale cu numele începând cu litera “ş”. Unii, îngroziţi de aceste atacuri ale unor pericole care nu sunt în realitate, îşi dau seama că ceva e în neregulă cu creierul lor şi se duc la medic. Diagnosticul este de halucinaţii cu critică, apare o părticică de conştienţă, care-l trage de mânecă pe bolnav că sistemul nervos, creierul, dau rateuri. Situaţia este mai puţin gravă, fiindcă suferindul realizează că agresiunea unor animale nu are corespondent în realitate. Halucinaţii cu critică se ivesc mai ales în suferinţele somatice, necazuri în funcţionarea organelor. Cei care nu conştientizează că sunt atacuri doar în mintea lor, că în viaţa reală aceste asalturi nu se petrec, sunt cuprinşi de groază, fug, nu ştiu unde să se ascundă, suferă de halucinaţii fără critică, situaţie mai gravă din tabloul unor boli psihice, ca schizofrenia.

 

Halucinaţii de domeniul maladiilor psihice sunt şi cele auditive. Bolnavii aud voci care le ordonă să execute acţiuni aiurea şi de fapt nimeni nu le şopteşte nimic, totul se află în mintea lor derapată.

×