x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Lovitură Tesla. Autonomie de 600 de km

Lovitură Tesla. Autonomie de 600 de km

31 Aug 2016   •   20:00
Lovitură Tesla. Autonomie de 600 de km

Tesla aplică lovitură după lovitură concurenţei din domeniul maşinilor electrice. După ce a lansat un model pentru care a strâns deja peste 400.000 de precomenzi în doar câteva luni, Elon Musk face un anunţ revoluţionar, nu doar pentru maşinile electrice pe care le produce, ci pentru întreaga industrie auto, cu implicaţii profunde în cea petrolieră.

Conform lui Musk, noua baterie (P100D) va avea 100 kWh şi va oferii Modelului S o autonomie de 613 km, un record la care concurenţa giganţilor din industrie nici măcar nu visează.

Bateria va fi montată atât pe sedanul Model S, cât şi pe SUV-ul Model X. Mai mult, cei care deţin astfel de modele pot face upgrade la noua baterie. Tesla a lansat încă un model supersportiv care se bate de la egal cu Bugatti Chiron, maşina de 2 milioane de euro de la VW.

Versiunea Ludicrous a lui Model S cu noua baterie va permite atingerea unei viteze de 100 km/h în doar 2,5 secunde, dar la un preţ de peste zece ori mai mic. Cine mai rămâne în urma lui Ludicrous? Lamborghini Aventador, Ferrari 488 GTB, Porsche 918 Spyder şi lista poate continua.

 

×
Subiecte în articol: tesla