x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Noi motoare verzi

Noi motoare verzi

15 Iun 2016   •   21:15
Noi motoare verzi

Grupul francez PSA anunţă că până în 2021 vrea să lanseze şapte modele hibride şi patru noi motoare electrice. Noutatea constă într-o nouă tehnologie de încărcare a baterilor care va permite ca după un ciclu de 90 de minute să se obţină o autonomie de cel puţin 100 de km, la o priză normală. În cazul unei infrastructuri dedicate, încărcarea la o capacitate de 80% s-ar face în doar 30 de minute.

Hibrizii vor utiliza baterii de 12 kWh sau, în cazul SUV-urilor, de 13 kWh, ceea ce însemnă de 12 ori mai mult decât în cazul actualelor modele şi cu 20-39% mai puternice. Pe cealaltă ramură a tehnologiilor verzi, bazate pe hidrogen, Mercedes a anunţat că de anul viitor va fi disponibil modelul GLC F-Cell.

Acesta va avea o baterie electrică ce va putea fi încărcată la priză pentru a obţine o autonomie de 48 de kilometri şi un sistem de celule de hidrogen care vor asigura o autonomie de 450 de km. O sesiune de încărcare completă cu hidrogen va dura numai 3 minute, cam cât este necesar pentru a face un plin de benzină.

- de 12 ori mai multă energie va fi furnizată de noile baterii anunţate de Peugeot-Citroen

- 3 minute, timpul de încărcare a pilelor cu hidrogen de pe Mercedes GLC F-Cell

×