x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Noul Duster, testat în premieră pe şoselele din Grecia

Noul Duster, testat în premieră pe şoselele din Grecia

23 Noi 2017   •   18:15
Noul Duster, testat în premieră pe şoselele din Grecia

Trimisul special al AGERPRES, George Onea, transmite: Noul model Duster, produs la Uzina Dacia de la Mioveni, a fost testat în premieră de jurnaliştii români, joi, pe şoselele din sudul Greciei. 

Prima zi de drive-test s-a desfăşurat pe un traseu de aproximativ 145 de kilometri, într-o zonă situată la sud-est de Atena. Jurnaliştii au avut de ales între un model pe benzină cu motor de 125 CP şi cutie de viteze manuală şi un model diesel de 110 CP şi cutie de viteze automată. 

Pentru a putea vedea cum se comportă maşinile în diferite situaţii, traseul a inclus diverse sectoare de drum, de la autostradă până la şosele de munte, existând chiar şi porţiuni de drum neasfaltat. 

Testele vor continua vineri, pe trasee care au între 116 şi 207 kilometri lungime. Programul va cuprinde şi teste de 15 minute într-un poligon amenajat în incinta unei cariere, cu modelul Duster Prestige 4X4 diesel dCi 110 CP. 

Noua versiune a modelului Duster de la Dacia a fost dezvăluită în premieră mondială pe 12 septembrie, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. În România, modelul a fost prezentat public pentru prima dată pe 24 septembrie, la "Renault Day", un eveniment la care au participat aproximativ 15.000 de oameni, organizat pe platforma industrială Dacia din oraşul Mioveni. 

Cel mai bine vândut model al gamei la nivel internaţional, Duster se prezintă cu un nou design, atât la exterior, cât şi la interior, dar şi cu o serie extinsă de echipamente. 

Potrivit producătorului, în materie de motorizări noul Duster este echipat cu motoarele pe benzină SCe 115 CP (în versiunea 4X2) şi TCe 125 CP (în versiunile 4X2 şi 4X4), asociate cu o cutie de viteze manuală. 

În ceea ce priveşte oferta diesel, modelul propune blocul dCi 90 CP în versiunea 4X2 şi dCi 110 CP în versiunile 4X2 şi 4X4, combinate cu o cutie de viteze manuală. Motorul dCi 110 CP (în cazul versiunii 4X2) poate fi echipat cu cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj EDC. 

Lansat mai întâi sub marca Dacia, Duster este vândut începând din anul 2011 şi sub marca Renault în America Latină (Brazilia, Argentina, Mexic, Chile şi Columbia), precum şi în Rusia şi în India. Până în prezent, Duster a fost vândut în peste două milioane de exemplare în mai mult de o sută de ţări, sub cele două mărci.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: duster grecia review testare