x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Noul model Toyota RAV4 cu propulsie hibridă este disponibil pe piaţa românească

Noul model Toyota RAV4 cu propulsie hibridă este disponibil pe piaţa românească

16 Feb 2016   •   17:04
Noul model Toyota RAV4 cu propulsie hibridă este disponibil pe piaţa românească

Noul model Toyota RAV4 cu propulsie hibridă, automobil din segmentul SUV-urilor (sport utility vehicle) compacte, este disponibil pe piaţa românească, a anunţat Toyota România.

Producătorul nipon este considerat ca fiind creatorul segmentului SUV compact, odată cu lansarea în anul 1994 a RAV4, primului său 'Recreational Active Vehicle' cu tracţiune 4x4 .

Noul RAV4 aduce în premieră motorizarea hibrid integral în segmentul SUV compact, sisteme de siguranţă avansate - Toyota Safety Sense şi Panoramic View Monitor şi tehnologii inovatoare 4x4 - Integrated Dynamic Drive System.

La 10 ani de la lansarea primului model hibrid în România, Toyota este liderul acestui segment. Peste opt milioane de modele hibrid vândute la nivel mondial contribuie la reducerea emisiilor cu mai mult de 58 de milioane de tone de CO2.

La nivel global au fost vândute şase milioane de modele RAV4, din care 1,5 milioane în Europa. 90% din aceste modele RAV4 vândute în Europa se deplasează pe drumuri şi astăzi.

Sistemul de propulsie hibrid integral combină un motor termic pe benzină de 2,5 litri, cu un motor electric puternic, pentru versiunea 4x2. Un al doilea, motor electric, montat în spatele maşinii, echipează versiunea cu tracţiune integral 4x4, ce conferă un plus de tracţiune şi o capacitate de remorcare de până la 1.650 kg. Dezvoltând o putere totală a sistemului de 145 kW / 197 CP, noul RAV4 hibrid oferă un timp de accelerare de la 0-100 km / h de doar 8,3 secunde, un consum de combustibil de top în clasa sa, de numai 4,9l / 100 km şi emisii de CO2 scăzute de 115 g / km.

Noul RAV4 dispune de o gamă extinsă de motorizări - de la propulsia hibridă la motoare diesel eficente. Un nou intrat în gama motoarelor disponibile pentru RAV4 este motorul diesel de 2.0 litri, disponibil în versiunea cu tracţiune 4x2 şi transmisie manuală, cu rezultate impresionante: emisii de CO2 de numai 123 g/km, o putere de 143 CP şi o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar 9,6 secunde.

Toyota RAV4 are 5 uşi, o lungime de 4,6 metri (cu 3,5 centimetri mai mult faţă de modelul actual), un ampatament nemodificat, 1,8 metri, şi o înălţime de 1,6 metri (1,5 cm mai mult).

Noul RAV4 este disponibil în România în patru niveluri de echipare - Comfort (varianta standard de echipare), Executive, Elegance şi Luxury.

Anul trecut, conform statisticilor APIA, Toyota a vândut în România 3.199 de autovehicule, din care 2.909 autoturisme.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Toyota RAV4 hibrid