x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto PONT. Istoricul daunelor, ascuns la 60% dintre maşini

PONT. Istoricul daunelor, ascuns la 60% dintre maşini

de Cătălin F. Vărzaru    |    18 Noi 2015   •   20:23
PONT. Istoricul daunelor, ascuns la 60% dintre maşini

O statistică a inspectorilor de daune auto spune că şase din zece maşini care se vând pe piaţa second hand din România au vicii ascunse. Conform siteului inspectorauto.ro, din 400 de maşini verificate într-o lună un procent de 59% au avut daune anterioare vânzării şi au fost cumpărate de noi din România.

Asta la o bază de date de la asiguratori care acoperă circa 80% pentru daune şi 50% în cazul în care acestea au fost totale. Costul unei astfel de operaţiuni este de 10 euro la care se adaugă TVA.

Procentul este mult mai redus dacă este vorba de maşini aduse din afara României, dar cu puţin noroc există şanse să fie accesate o bază de date în care să existe respectiva maşină.

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară pune şi ea la dispoziţie o bază de date - în mod gratuit pe siteul asfromania.ro - unde poate fi verificat istoricul de daune al unei maşini dacă este cunoscut CNP sau CUI vechiului proprietar şi seria caroseriei la care se poate adăuga şi numărul maşinii.

Evident, cel mai normal lucru în cazul unei tranzacţii ar fi ca un istoric al daunelor să-l găsiţi în cartea de service, în format clasic sau electronic.

 

×
Subiecte în articol: daune auto dauna daune auto avarii