x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Un producător auto de lux recheamă în service 2 milioane de mașini. Pericol de incendiu

Un producător auto de lux recheamă în service 2 milioane de mașini. Pericol de incendiu

de Redacția Jurnalul    |    02 Apr 2024   •   12:30
Un producător auto de lux recheamă în service 2 milioane de mașini. Pericol de incendiu
Sursa foto: Hepta

Un producător de mașini de lux a semnalat o defecțiune la sistemul de recirculare a gazelor arse şi a rechemat la service 2 milioane de maşini, la nivel global.

Există o soluție tehnică bazată pe o nouă generație de sisteme EGR, produsă de un nou furnizor, însă numărul mare de vehicule face dificilă înlocuirea într-un interval de timp scurt. Problema este destul de gravă, inclusiv de incendiu la bord.

Au fost astfel depistate scurgeri de glicol, un alcool folosit pentru răcirea gazelor. Acesta poate conduce cu ușurință la aprinderea gazelor de eșapament aflate la o temperatură ridicată sau a reziduurilor de ulei din motor, efectul cel mai grav fiind incendierea vehiculului, notează profit.ro. 

BMW a rechemat în service aproape toată gama de automobile cu motoare cu combustie fabricate între 2010 și 2022, insclusiv Seriile 1, 2, 3, 4, 5, 6 și 7, cât și SUV-urile X1, X3, X4, X5 și X6. Mașinile sunt verificate de angajații service-ul BMW, pentru a vedea dacă există scurgeri de lichid, iar dacă este cazul, sistemul va fi înlocuit.

 

 

 

×
Subiecte în articol: auto BMW service incendiu