x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Rechemări la Dacia

Rechemări la Dacia

08 Feb 2017   •   19:30
Rechemări la Dacia

Grupul Renault a declanşat o campanie de rechemare în service a 1.600 de modele vândute în România pentru probleme care ţin de sistemul de fârnare.

Sunt vizate modele Dacia Logan II, Dacia Sandero II şi Reanult Clio IV. În plus, pentru Logan II, Dacia a identificat şi o neconcordanţă la sistemul airbag.

Mai precis, pe 724 de maşini a fost montat „un lot izolat de airbag-uri a căror funcţionalitate ar putea fi afectată în cazul unui impact”. Acţiunea presupune verificarea seriei de fabricaţie a airbag-ului şofer şi înlocuirea acestuia, dacă este cazul.

Durata operaţiunii este de 50 minute şi se efectuează pe banii producătorului. În ceea ce priveşte problema comună, “Renault a identificat o posibilă perturbare a sistemului de frânare, din cauza etrierului de frână din partea dreaptă-faţă. În situaţia unei frânări de urgenţă eficacitatea sistemului de frânare ar putea fi diminuată”.

Şi acest defect, dacă există, se remediază tot pe cheltuia producătorului. Posesorii de Dacia şi Reanult vizaţi pot aştepta să fie invitaţi printr-o scrisoare de recall sau se pot prezenta la dealeri şi service pentru verificări.

Dacia Sandero a înregistrat un nou succes în Franţa reuşind să fie şi în luna ianuarie cea mai vândută maşină în segment pentru persoanele fizice cu o cotă de piaţă de 5,7%.

×
Subiecte în articol: Dacia Renault