x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Tesla 3, peste aşteptări

Tesla 3, peste aşteptări

14 Apr 2016   •   20:00
Tesla 3, peste aşteptări

Tesla ar putea înregistra un record cu cel mai mare număr de precomenzi făcute pentru o maşină din întrega istorie a automobilului.

Până în acest moment, Elon Musk a primit 325.000 de precomenzi pentru modelul Tesla 3 care ar urma să fie cea mai ieftină maşină electrică din SUA şi cel mai bun model calitate preţ din istoria automobilui electric. Musk intenţionează să împingă lansarea modelului în UE spre 2019 din cauza numărului mare de precomenzi înregistrat în SUA.

Până în acest moment, 325 de milioane de dolari au intrat în contul companiei californiene, dar există şi un risc în privinţa rezervări cu doar 1.000 de dolari a unei maşini pentru care în final mai trebuie plătiţi alţi 34.000 de dolari. În plus, există voci care spun că Tesla nu va fi capabilă să facă faţă cu actuala platformă de producţie unei asemena cereri.

De remarcat că din 2015 până acum Tesla a produs şi a vândut 66.000 de unităţi, de cinci ori mai puţin decât numărul precomenzilor înregistrate în zece zile de la lansarea modelul Tesla 3.

×