x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Antena 3 a încheiat luna iunie pe primul loc

Antena 3 a încheiat luna iunie pe primul loc

02 Iul 2012   •   14:26

Antena 3 isi pastreaza prima pozitie in clasamentul televiziunilor de stiri din Romania, anunta Kantar Media. Postul de nisa s-a impus in randul publicului din mediul urban de peste 18 ani cu o medie de 8.6% cota de piata pe intreaga zi, detasandu-se de celelalte posturi TV cu acelasi specific.

Clasamentul nu sufera modificari nici in intervalul orar 19-24, cand toate televiziunile programeaza spre difuzare cele mai puternice formate. Antena 3 ramane, deci, si seara, principala optiune informativa a publicului interesat de actualitate, si inregistreaza o medie de 3.2% rating si 8.4% cota de piata.

In topul emisiunilor informative difuzate de posturile de stiri Antena 3 conduce detasat, nu mai putin de 19 dintre productiile sale ocupand consecutiv primele pozitii. Cele mai vizionate emisiuni in luna iunie au fost Sinteza Zilei cu Mihai Gadea, editiile de tip Breaking News si Subiectiv cu Razvan Dumitrescu.

Comparativ cu luna iunie a anului 2011, ratingul Antena 3 inregistreaza o crestere de 42%, iar cota de piata creste cu 26 de procente pe intreaga zi, in timp ce seara, in prime time, audienta a crescut cu 33% , iar cota de piata cu 22% fata de iunie anul trecut.

O analiza a datelor de audienta inregistrate de la inceputul anului pana in prezent arata ca Antena 3 a fost in mod constant televiziunea de stiri preferata a romanilor. Datele arata ca Antena 3 a depasit in fiecare luna toate celelalte posturi informative, iar la evenimente importante s-a detasat inclusiv de puternicele televiziuni generaliste.

De altfel, si luna iulie a a inceput extrem de bine pentru Antena 3, programele sale situand postul de nisa in varful clasamentului general. Astfel, emisiunea “Secvential cu Adrian Ursu' a fost cel mai urmarit program TV din Romania pe tronsonul sau de difuzare in data de 1 iulie, depasind cu o medie de 3.8% rating si 12% cota de piata inclusiv posturile generaliste.

Performanta este repetata de interviul realizat de Radu Tudor cu premierul Victor Ponta in a doua ora a emisiunii “Punctul de intalnire', care a atins o medie de 6.4% rating si 17.2% cota de piata, si s-a detasat de toate celelalte televiziuni din Romania.

Emisiunea cu cea mai mare audienta a zilei la Antena 3 a fost insa Sinteza Zilei cu Mihai Gadea, care a obtinut 6.3 puncte rating si 14.2% cota de piata, minutul de aur fiind atins la ora 21:21 cand 781.000 de persoane il urmareau, in exclusivitate la Antena 3, pe Andrei Nastase, iar postul de stiri era lider de piata.

Antena 3 este singurul post de stiri din Romania afiliat CNN International si este parte a INTACT Media Group.

×
Subiecte în articol: mass media