x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Au mai rămas două zile până la concertul NUEVO TANGO QUINTET de la ArCuB

Au mai rămas două zile până la concertul NUEVO TANGO QUINTET de la ArCuB

01 Noi 2011   •   07:22

Nuevo Tango Quintet il readuce pe Astor Piazzolla pe scena. La 90 de ani de la nasterea celui mai apreciat compozitor argentinian, spectacolul Anivertango propune o intalnire cu cateva dintre piesele definitorii ale lui Piazzolla, invitand la o intelegere profunda a sensurilor autentice propuse de genul nuevo tango. Comemorarea coincide cu aniversarea a 130 de ani de relatii diplomatice intre Argentina si Romania si 80 de ani de la deschiderea primelor reprezentante.

Melanjul plin de vigoare dintre finetea si rafinamentul clasic al muzicii simfonice, senzualitatea nostalgica a tangoului si prospetimea experimentala a jazz-ului a incitat un numar impresionant de muzicieni. Reinterpretari si remixuri ale muzicii lui Piazzolla, balansand mereu intre fastul culturii elitiste si aerul underground al cluburilor de noapte, au migrat din sala de concert catre cele mai populare posturi de radio. Nuevo tango se traduce in constructii muzicale adesea excentrice, in care armoniile clasice se ciocnesc cu experimentele indraznete ale jazz-ului. Dar si cu vigoarea ce se combina paradoxal cu doza perceptibila de pesimism din sunetul consacrat al tangoului. La jumatatea distantei dintre cultura inalta si cea de consum, nuevo tango se preteaza cu aceeasi naturalete scenelor de concert simfonic cat si hit-listelor stabilite de posturi de radio comerciale.

Cele doua reprezentatii de la Bucuresti fac parte din turneul national al Nuevo Tango Quintet, programat in perioada 13 octombrie – 30 noiembrie, care cuprinde concerte intr-o serie de orase din Romania: Arad, Baia Mare, Cluj, Hunedoara, Iasi, Lugoj, Oradea, Odorheiu Secuiesc, Sibiu, Targu Mures si Timisoara.

Anivertango aduce pe scena cinci maestri instrumentisti – respectand, astfel, formula muzicala favorita a lui Piazzolla, cvintetul – artisti ce provin din campuri muzicale la fel de eclectice precum sunetul distinctiv al compozitorului argentinian: muzica clasica, folclor si jazz.

Alin Stoianovici – bandoneon, Sascha Bota – vioara, Roxana-Yvonne Cosereanu – pian, Ionut Dorobantu – chitara, Johnny Bota - contrabas sunt cei ce aseaza tangoul lui Piazzolla pe locul care i se cuvine – cu un pas mai aproape de muzica clasica, cu unul mai aproape de jazz.

Avand in vedere inalta calitate a concertului, toate reprezentantiile se desfasoara sub egida Ambasadei Argentinei in Romania.

Din program:

Verano Porteño, Otoño Porteño, Fugata, Invierno Porteño, Primavera, Revirado, Milonga del Ángel, La muerte del Ángel, Resurrección del Ángel, Libertango, Romance del diablo, Escualo, Oblivion, Concierto para Quinteto, Adios Nonino

Durata: 90 minute (fara pauza)

Biletele s-au pus in vanzare la sediul ArCuB, joi, 20 octombrie, dupa urmatorul program:

Luni, miercuri, vineri – 12.00 – 20.00

Marti, joi – 10.00 – 16.00

×
Subiecte în articol: mass media