x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Businessul dulce mult aduce

0
Autor: Luciana Cocoș 16 Ian 2020 - 11:20
Businessul dulce mult aduce
Vezi galeria foto


Preocupați să ducă o viață cât mai sănătoasă, tot mai mulți români caută acele produse care să conțină ingrediente naturale, în special când vine vorba de dulciuri. Gustul copilăriei reinterpretat după rețetele bunicii sau specialitățile franțuzești și-au găsit locul în vitrinele lanțului de cofetării deschise de fostul europarlamentar Daciana Sârbu. Deserturi recunoscute azi după imagine și gust.

 

Din pasiunea pentru dulce și experimente culinare, în urmă cu cinci ani, Daciana Sârbu a decis să se aventureze într-o lume de poveste cu numele Mara Mura. O cofetărie cochetă, situată în inima Capitalei. “Mara Mura a pornit de la pasiunea mea pentru gătit, în special pentru prăjituri. Cofetăria este o adevărată știință, iar mie îmi face mare plăcere să stau în bucătărie înconjurată de ingrediente, să creez și să experimentez. Așa că m-am gândit să duc această pasiune la un alt nivel și să creez un loc care să aibă o poveste potrivită sufletului meu, în care să pot aduce bucurie oamenilor prin intermediul prăjiturilor. Și așa a apărut, în 2015, prima cofetărie Mara Mura”, povestește Daciana Sârbu.

Diferenţa dintre hobby şi afacere

A realizat atunci că este o mare diferență între un hobby și o afacere, mai ales în acest domeniu în care gustul și ingredientele de calitate dictează. “Sunt multe lucruri de învățat chiar și acum. Trebuia să știu exact ce să le cer oamenilor și partenerilor de afaceri cu care lucram. Pentru a înțelege cât mai multe despre asta am urmat cursurile școlii de patiserie în cadrul Le Cordon Bleu Istanbul, iar anul trecut am absolvit un curs de înalte studii gastronomice la Universitatea din Reims, Franța. Încet, încet, am reușit să învăț câteva secrete ale acestui domeniu cu adevărat fascinant. Am hotărât să urmez aceste cursuri din pasiune. Am realizat apoi cât de utile sunt acele cunoștințe pentru a crea produse și un întreg business care să aibă cu adevărat succes. Apoi am petrecut mult timp și în laboratorul Mara Mura pentru a experimenta, am stat aproape de echipa mea pentru a mă asigura că totul va ieși exact cum îmi doream. Au fost câteva provocări la început și până am format echipa, pentru că ne-am dorit oameni dedicați, pasionați de ceea ce fac și care iubesc interacțiunea cu clienții noștri. Cred că Mara Mura este o poveste foarte frumoasă, care crește și se dezvoltă odată cu noi”, mai spune antreprenoarea.   

Gusturi vechi și noi

Clienții care trec pragul cofetăriilor Mara Mura revin. Și nu o dată. “Ceea ce au descoperit clienții noștri la Mara Mura este gustul de altădată al prăjiturilor, rețete cunoscute și reinventate, ingrediente de cea mai bună calitate”, spune fondatoarea brandului. „Mara Mura e un loc special cu atmosferă caldă și prietenoasă, un loc pentru răsfăț, pentru momentele pe care le petreci cu familia sau prietenii în oraș. Este un loc în care am pus suflet. E un loc perfect pentru o zi în care vrei să stai în tihnă să savurezi o cafea, un desert gustos și o carte bună”, explică Daciana Sârbu.

Răsfăţ franţuzesc

Ea crede că „prăjiturile noastre sunt adevărate povești”, menite să stârnească amintiri. „Sunt rețete culese de la bunici și mătuși care ne-au marcat copilăria. Desigur, avem și deserturi făcute după rețete franțuzești pentru cei care vor să aibă parte de un alt fel de răsfăț”, menţionează antreprenoarea. Astfel, ea a avut surpriza ca deserturile să fie recunoscute ca imagine și gust, fără să fie prezent brandul. Folosim ingrediente naturale și nu facem rabat de la calitate”, a arătat Daciana Sârbu. În opinia ei, „sinceritatea unei rețete în combinație cu ingrediente naturale sunt cele care dau adevăratul gust de care ne îndrăgostim cu toții”. Acestea sunt principiile după care compania s-a ghidat până acum. 

Simțuri și gusturi

Odată ce pătrund în povestea Mara Mura, clienții se atașează de simțuri și gusturi, astfel că sortimentele de prăjituri nu sunt schimbate prea des. “Cred că cele mai bune trenduri pe care le putem urma sunt cele dictate de clienții noștri. Nu urmărim neapărat trendurile din industrie, atât timp cât clienții noștri își arată interesul față de produsele pe care le avem deja. Desigur, introducem în mod constant combinații noi de arome cu care să îi surprindem, dar acordăm mare atenție și cererii pe care o avem din partea celor care ne calcă pragul. Ceea ce putem observa este faptul că oamenii caută deserturi sănătoase, sunt atenți la ingredientele folosite, unii dintre ei preferă deserturi fără zahăr, fără coloranți artificiali, cât mai naturale atât ca aspect, cât și din punct de vedere al ingredientelor.”

Preţuri între 6 şi 17 lei

Prețurile pornesc de la 6 lei și pot ajunge până la 17 lei pentru o prăjitură. În cazul torturilor și al cozonacilor, acestea sunt per kilogram și variază în funcție de ingredientele alese. În vitrinele Mara Mura clienții pot găsi biscuiți de toate felurile, ciocolată de casă, salam de biscuit, dar și bezele colorate. De asemenea, cofetăria pune la dispoziția celor care au diverse evenimente, private sau corporate, Candy bar-uri spectaculoase și elegante în acealași timp.

Franciza Mara Mura

Conceptul cofetăriei a prins repede în piață, iar bunătățile Mara Mura se pot găsi astăzi în mai multe locații.  “Putem spune că tot efortul nostru depus în conturarea acestui concept a fost răsplătit de clienții noștri. Cred că cei care au savurat o dată prăjiturile noastre au revenit și a doua, și a treia oară. Într-un timp relativ scurt, în mai puțin de 5 ani, compania a reușit să strângă mulți prieteni. Oamenii, atât angajații nostril, care sunt extrem de implicați și pasionați, cât și clienții noștri fideli, au făcut ca afacerea noastră să evolueze frumos. Astfel că în 2018 am deschis a doua locație Mara Mura în Băneasa Shopping City, iar anul trecut am ieşit din Bucuresti cu franciza Mara Mura Sibiu, în Promenada Mall. Fiecare cofetărie Mara Mura este “croită” pentru publicul din cele trei locații, însă păstrează aceeași atmosferă caldă și același meniu”, mai spune Daciana Sârbu.

Cred că pentru a reuși, mai ales în acest domeniu, pasiunea e o condiție necesară, dar nu și suficientă. Aș spune că pasiunea și știința sunt două componente care îți pot mări considerabil șansele de reușită.

Daciana Sârbu

Misiunea noastră a fost atinsă, să creăm acele deserturi unice, apreciate pentru ingredientele de calitate, gust și experiența pe care ți-o oferă. Noi am ales rețete simple, ne-am dorit să readucem pe piață prăjituri care să ne amintească de copilărie, de gustul de acasă.

Daciana Sârbu

 

Investiţie-start de 50.000 de euro

Investiția inițială în prima cofetărie a fost de 50.000 de euro, iar în acest moment, în cele trei cofetării și în laborator sunt 30 de angajați. “Sunt oameni cu experiență în acest domeniu, însă și tineri la început de drum care îți doresc un job flexibil și care să le aducă interacțiune cu oameni și povești. Iar pasiunea pentru dulce este o cerință obligatorie la angajare.” Daciana Sârbu are planuri mari pentru afacerea sa, iar pe primul loc se află menținerea unui nivel crescut al calității produselor și serviciilor. “Mara Mura e o afacere cu suflet, care a pus mult accent pe dezvoltarea unor relații durabile cu clienții noștri și de aceea am dori ca dezvoltarea noastră să păstreze neschimbată această componentă. Până acum evoluția businessului a venit cât se poate de natural și vrem să mizăm pe asta și în viitor. Ne place să creștem ușor și frumos”. Mediul antreprenorial este unul plin de provocări, recunoaște antreprenoarea, iar cea mai mare rămâne recrutarea forței de muncă, mai ales în acest domeniu în care interacțiunea cu clienții este extrem de importantă. 

 

Citeşte mai multe despre:   Mara Mura

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Statul dă 50.000 de euro pe o analiză bugetară

Statul dă 50.000 de euro pe o analiză bugetară
Ministerul Finanţelor a lansat ieri în dezbatere publică un proiect de hotărâre prin care se va aproba plata unei contribuții de 50.000 de euro către (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare în Europa...

TripnHeal: România poate deveni un centru important pentru turismul dentar

TripnHeal: România poate deveni un centru important pentru turismul dentar
          Dacă Austria și-a consolidat poziția de lider privind tratamentul imuno-oncologic, Turcia – pentru turismul medical în domeniul oncologiei și al chirurgiei estetice, Grecia...

Euro a atins un nou maxim istoric, în timp ce aurul şi dolarul scad în tandem

Euro a atins un nou maxim istoric, în timp ce aurul şi dolarul scad în tandem
Cursul de schimb al monedei naţionale a atins vineri un nou maxim istoric în raport cu moneda euro, fiind cotat de către Banca Naţională a României (BNR) la 4,8127 lei, de la maximul precedent, de 4,8079 lei atins...

Record istoric. Florile de Mărțișor, o afacere de peste 20 de milioane de euro

Record istoric. Florile de Mărțișor, o afacere de peste 20 de milioane de euro
Vânzările de flori cu ocazia zilelor de 1 și 8 martie reprezintă o mare parte din cifra de afaceri pe întregul an. În numai 8 zile, florăriile din orașe vor încasa aproape 20 de milioane de...

România se împrumută la dobânzi negative din cauza coronavirusului

România se împrumută la dobânzi negative din cauza coronavirusului
Senatorul PSD, Ștefan Radu Oprea, este de părere că motivul real pentru care România se poate împrumuta acum la dobânzi negative, respectiv - 0,11%, este determinat de epidemia de coronavirus și&nbs...

INS: Numărul autorizaţiilor de construire eliberate în ianuarie, în creştere

INS: Numărul autorizaţiilor de construire eliberate în ianuarie, în creştere
În luna ianuarie 2020, s-au eliberat 2.405 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 18,6%, faţă de luna ianuarie 2019, arată datele INS publicate vineri. Din numărul total de...

Erste Group a avut un profit operațional de aproape 3 miliarde de euro în 2019

Erste Group a avut un profit operațional de aproape 3 miliarde de euro în 2019
Grupul bancar Erste, cel mai mare din Europa Centrală şi de Est, a înregistrat o creştere de 8,7% a profitului operaţional, ajungând la 2,97 miliarde de euro în 2019. „Profitul operaţional de aproape 3 ...

Topul hărniciei, condus de Dacia şi Ford

Topul hărniciei, condus de Dacia şi Ford
Angajaţii din industriile în care s-a investit cel mai mult au avut o productivitate în creştere, în timp ce colegii lor din sectoarele cu valori adăugate reduse apar în statistici ca fiind mai puţin eficienţi...

Pericolul chinez scumpeşte energia

Pericolul chinez scumpeşte energia
„Apariţia şi extinderea coronavirusului ar putea avea efecte nefavorabile în ceea ce priveşte cererea globală”, arată o notă publicată ieri de Comisia Naţională pentru Strategie şi Prognoză (CNSP), care...

Contrabanda cu țigarete din Moldova, în creștere

Contrabanda cu țigarete din Moldova, în creștere
Piața neagră a țigaretelor înregistrează 12,1% din totalul consumului în ianuarie 2020, față de 12,3% în noiembrie 2019, conform studiului companiei Novel Research.   „În ianuarie, în...

Primul unicorn românesc, UiPath, ar putea fi listat la bursă

Primul unicorn românesc, UiPath, ar putea fi listat la bursă
Primul unicorn românesc, UiPath, producător de software evaluat la şapte miliarde de dolari în 2019, ar putea fi listat la bursă (IPO) în primăvara anului viitor, potrivit Bloomberg. În 2019...

Indicele ROBOR la 3 luni continuă să scadă. ROBOR la șase luni, cel mai mic nivel din ultimele luni

Indicele ROBOR la 3 luni continuă să scadă. ROBOR la șase luni, cel mai mic nivel din ultimele luni
Indicele ROBOR la trei luni continuă să scadă, ajungând la 2,94%, şi a atins cea mai mică valoare din 18 ianuarie 2019. Și indicele ROBOR la şase luni s-a situat la 3,06%, cel mai mic...

Coronavirus afectează și economia României? China, al șaptelea partener comercial al țării noastre

Coronavirus afectează și economia României? China, al șaptelea partener comercial al țării noastre
Galerie Foto China este al șaptelea partener comercial al României iar răspândirea coronavirusului afectează business-urile locale care importă în special telefoane, mașini și echipamente electrice direct din această...

Curs valutar 27 februarie 2020. Care sunt cotaţiile principalelor valute

Curs valutar 27 februarie 2020. Care sunt cotaţiile principalelor valute
Curs valutar 27 februarie 2020, anunțat de Banca Naţională a României (BNR). Euro a scăzut cu 0,01%. Euro a scăzut la 4,8068 lei/euro, în scădere cu 0,01% faţă de valoarea atinsă...

Profit spectaculos înregistrat de Banca Transilvania în 2019

Profit spectaculos înregistrat de Banca Transilvania în 2019
Cea mai mare  instituție de credit din România, Banca Transilvania, a încheiat 2019 cu un profit net de 1,6 miliarde lei, în creştere cu 33%, în timp ce veniturile operaţionale s-au majorat cu 12,17%,...
Serviciul de email marketing furnizat de