x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Momentul ideal să cumperi o locuință. Cea mai bună zi să-ți vinzi casa

Momentul ideal să cumperi o locuință. Cea mai bună zi să-ți vinzi casa

de Redacția Jurnalul    |    05 Ian 2024   •   20:15
Momentul ideal să cumperi o locuință. Cea mai bună zi să-ți vinzi casa

Decizia de cumpărare a unei locuințe este importantă, astfel încât este bine să luăm în calcul mai mulți factori pentru a face alegerea cea mai potrivită.

Când e bine să îţi cumperi o casă. Cea mai avantajoasă perioadă din an

Desigur, alegerea se face şi în funcţie de buget, de nevoile specifice unei anumite situaţii, dar şi de evoluția de pe piaţa imobiliară.

Momentul potrivit pentru achiziția unei case

Prin urmare, un aspect esențial este momentul când achiziționezi casa. Acesta este primăvara, potrivit specialiștilor în domeniu. La sfârșitul iernii, ofertele sunt mai variate întrucât cei care doresc să vândă consideră oportună această perioadă. Experţii spun că nu trebuie să ne grăbim, luna potrivită fiind aprilie. 

Totodată, venirea căldurii reduce activitatea pe piața imobiliară, astfel că este bine să cumperi în iunie și iulie. Specialiştii sunt de părere că cei care cumpără o locuinţă în această perioadă sunt clienţi serioși deoarece au ales să-și investească banii într-o locuință, și nu să-i cheltuie pe concedii.

Lunile septembrie - noiembrie sunt și ele potrivite pentru o astfel de achiziție dar să nu uiți că va trebui să faci amenajări interioare și vine iarna, când acestea nu sunt recomandate. De asemenea, furnizorii și meșterii sunt mai aglomerați deoarece mulți vor să se mute înainte de sărbători. 

Iarna este o perioadă rezervată celor cărora nu le place să liciteze pentru o locuinţă. Pentru că nu sunt foarte mulţi doritori, rămâne doar ca tu să ai bugetul necesar pentru a cumpăra o casă, fără să ai stresul că te lovi de o altă ofertă mai avantajoasă pentru cel care vinde. 

Cea mai bună zi pentru a vinde o locuință 

Specialiştii din piaţa imobiliară au identificat şi care sunt cele mai bune zile pentru a cumpăra o casă. Zilele de la începutul fiecărei luni sunt ideale pentru a face o ofertă de cumpărare. Şi asta pentru că, cel puţin la nivel psihic, îi oferi celui care vinde senzaţia că nu va mai trebui să plătească utilităţi sau încă o lună de credit.

Cea mai bună zi pentru a cumpăra o casă este marţi. Proprietarul îşi face griji că nu a reuşit să vândă proprietatea nici săptămâna care a trecut, nici în weeekend-ul trecut. Acest lucru îţi va oferi un avantaj psihologic, el fiind tentat să accepte chiar şi o ofertă mai mică pentru a scăpa de griji.

De partea cealaltă, dacă te afli în situaţia în care tu eşti cel care vrea să vândă, atunci ziua de joi e cea mai indicată pentru a pune un anunţ de vânzare. Acest lucru oferă avantajul de a te poziţiona printre cele mai noi oferte prezentate, iar potenţialii cumpărători vor fi tentaţi să vină la vizionare prima dată la tine.

Sfat

Şi tot pentru cei care vor să vândă o casă: nu cere niciodată un preţ care termină cu zero. Studiile arată că o casă scoasă la vânzare cu preţul de 68.876 de euro, să zicem, se va vinde mai repede decât una cu preţul de 60.000 de euro. Chiar dacă diferenţa de preţ este sesizabilă cu ochiul liber în favoarea ultimei oferte, prima va fi mai atractivă din punct de vedere psihologic.  O sumă rotundă, 60.000 de euro, în acest exemplu, este considerată mai mare decât 68.876 de euro, chiar dacă nu este adevărat, potrivit observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: locuinta imobiliare