x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Dan Bittman: "Cu toată compasiunea, sunt nevoit să fiu dur"

Dan Bittman: "Cu toată compasiunea, sunt nevoit să fiu dur"

de Anca Nicoleanu    |    01 Noi 2012   •   08:27
Dan Bittman: "Cu toată compasiunea, sunt nevoit să fiu dur"
Galele X Factor live / Antena 1 / dumincă, 11 noiembrie, ora 20.30
E primul interviu pe care-l acordă după intervenţia chirurgicală suportată la Viena. Spune că se simte bine şi abia aşteaptă Galele X Factor live, care încep, din 11 noiembrie, la Antena 1. Dan Bittman explică de ce i-a "trântit", în preselecţii, pe concurenţii care au cântat piesele Holograf şi cum vede competiţia la care, la linia de start, îi are aliniaţi alături pe Delia şi Cheloo.

● Jurnalul Naţional: Cum te simţi, Dane?
● Dan Bittman:
Mă simt bine. Publicul şi telespectatorii se vor convinge de asta la începerea Galelor X Factor Live, pe 11 noiembrie. Sunt nerăbdător să înceapă transmisiunile în direct, iubesc live-ul şi mai există un motiv: competiţia. De data aceasta, nu va fi doar între concurenţi, ci şi între noi, juraţii, fiecare îşi va susţine echipa de care se ocupă. Va fi o ipostază nouă, pe care o aştept cu zâmbetul pe buze: un concurs unde, la linia de start, sunt aliniaţi lângă tine Cheloo şi Delia, nu-i deloc uşor.

● Eşti pregătit pentru live?

● Cum să nu fiu pregătit? M-am cam îndrăgostit de X Factor, îmi dă libertatea să fiu eu însumi într-o echipă cu oameni talentaţi şi deloc pătrunşi de propria importanţă, din care îmi face plăcere să fac parte. Mi-a plăcut că n-a trebuit să jucăm nişte roluri, ne completăm unul pe celălalt, atmosfera e plăcută şi asta cred că trece ecranul, omul din faţa televizorului simte că există armonie în platou, în ciuda tensiunii.

● După operaţie, ai avut nevoie de o pauză vocală. Acum, la emisiune, va trebui să vorbeşti mai puţin sau mai încet, ca să-ţi menajezi vocea?
● Hai că m-ai făcut să râd. Adică mă-ntrebi dacă sunt acum un fel de "ăla negru, care respiră greu”?

● Cum a fost la "tabăra de pregătire"? Ce surprize, din punct de vedere artistic, ţi-au făcut concurenţii?
● Unul dintre secretele care-ţi fac viaţa mai liniştită este să nu-ţi faci iluzii, ca să n-ai deziluzii. Unii performează sub stres, alţii devin inhibaţi, se pierd. I-am selectat, evident, pe cei din prima categorie, care devin puternici atunci când tensiunea este foarte mare. Sigur că îmi pare rău când văd că un concurent cu voce bună se pierde pe scenă şi uită versurile şi întrerupe melodia. Dar stai să te gândeşti: dacă omul asta n-a fost în stare să improvizeze acum, de unde ştiu eu c-o să aibă prezenţa de spirit la propriile concerte? Şi-atunci va fi prea târziu. Avem în grijă un brand superb, X Factor, cu toată compasiunea, sunt nevoit să fiu dur, pentru că omul acela care va câştiga trebuie să fie suficient de puternic pentru a-l duce mai departe.

● Cum sunt cei din echipa ta?
● Oricare echipă mi-ar fi revenit, n-aş fi avut emoţii, am făcut selecţia strict pe criterii obiective, fiecare dintre cei care vor participa la finale au talent şi şanse pentru a câştiga marele premiu. De la Gale înainte, depinde exclusiv de ei, de felul în care se reinventează la fiecare ediţie, de talentul lor, ca să câştige afecţiunea publicului.

● Ce i-ai învăţat la primele "lecţii"?
● Este vorba despre secrete pe care le afli din experienţă, concurenţii trebuie să ştie că talentul lor poate fi pus în valoare într-o mulţime de feluri. Şi noi trei îi putem învăţa cum.

● Ţi s-a reproşat, în preselecţii, că i-ai "trântit" pe toţi cei care au interpretat piese din repertoriul Holograf...
● Mi se pare o alegere proastă să te prezinţi, în faţa juraţilor, cu o piesă din repertoriul unuia dintre ei. Ori e lipsă de inspiraţie, ori linguşeală şi niciuna dintre variante nu se încadrează în profilul unui aspirant la marele premiu X Factor.

● De ce să mă uit, de săptămâna viitoare, la Galele X Factor live?
● Pentru că este un spectacol despre viaţă, despre dramă şi fericire, despre concurenţă, chiar despre dreptate: ai ocazia să vezi cum cel mai bun, cel puternic, învinge. Nu contează câţi bani ai, poţi deveni bogat şi celebru prin propriile puteri. Factorul X nu este doar despre muzică, ci despre orice competiţie din viaţa asta.

×
Subiecte în articol: Xfactor Dan Bittman