x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie A fost redactat proiectul OUG pentru majorarea alocațiilor

A fost redactat proiectul OUG pentru majorarea alocațiilor

15 Feb 2019   •   16:02
A fost redactat proiectul OUG pentru majorarea alocațiilor

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS) a întocmit proiectul de ordonanţă de urgenţă privind majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, în urma deciziei luate de Parlament privind creşterea acestor indemnizaţii, informează vineri un comunicat al MMJS.

Prin Legea Bugetului pe anul 2019, Parlamentul a decis suplimentarea bugetului Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, cu suma de 2,13 miliarde lei, în vederea majorării alocaţiilor de stat pentru copii, iar MMJS a întocmit un proiect de ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 61/1993 şi a Legii 448/2006, care reglementează, în prezent, plata acestor drepturi, se menţionează în comunicat.

Proiectul ordonanţei de urgenţă prevede că modificările se aplică începând cu data de 1 martie a anului 2019. 

Astfel, potrivit proiectului de OUG, articolul 3 din Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins: "(1) Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se stabileşte astfel: 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin. (3); 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap", precizează MMJS.

De asemenea, după alineatul (3) al articolului 3, se introduce un nou alineat, alin. (4), cu următorul cuprins: "Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii, prevăzut la alin. (1) se majorează prin hotărâre a Guvernului", informează MMJS.

În acelaşi timp se modifică alineatul (1) al articolului 58 din Legea nr.448/ 2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările şi completările ulterioare, astfel că acest alineat va avea următorul cuprins: "Copiii cu handicap, inclusiv copiii cu handicap de tip HIV/ SIDA, beneficiază de alocaţie de stat în condiţiile şi în cuantumul prevăzut de lege", completează MMJS.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: oug alocatii majorare