x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Actualitate Sfin: Astra, sancţionată pentru dumping

Actualitate Sfin: Astra, sancţionată pentru dumping

de Jurnalul National    |    18 Iun 2007   •   00:00

Societatea de asigurări Astra Uniqa a fost sancţionată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) cu interzicerea temporară, pe timp de 30 zile, a vănzării de poliţe de asigurare de răspundere civilă auto (RCA).

Hotărărea CSA a fost luată ca urmare a unor verificări din care a rezultat că Astra Uniqa a oferit tarife de primă mai mici decăt cele notificate şi avizate de Comisie la o licitaţie organizată de o unitate militară pentru atribuirea unui contract de prestări de servicii de asigurare RCA, contract adjudecat de Astra Uniqa.

AVERTISMENT. CSA a dispus, din aceleaşi considerente, sancţionarea cu avertisment scris a celorlalte societăţi care au participat la licitaţie, respectiv Omniasig şi Ardaf, precum şi atenţionarea tuturor companiilor autorizate să văndă RCA cu privire la obligaţia de a respecta pragurile impuse de Comisie la tarifele de primă. Contactat de Săptămăna Financiară, directorul general al Astra Uniqa, Radu Mustăţea, a refuzat să facă orice comentariu referitor la decizia CSA.

Astra Uniqa a inregistrat pierderi de 11,36 de milioane lei pe primul trimestru din 2007, triplu faţă de nivelul intervalului similar din 2006, la un volum de prime brute subscrise de aproape 120 de milioane lei. Pe segmentul asigurărilor generale, pierderile au insumat 11,04 milioane de lei, faţă de 3,32 milioane de lei in primul trimestru al anului trecut. Veniturile din prime de asigurări generale au scăzut cu 7,6%, la 119,34 milioane de lei, pe fondul diminuării vănzărilor de poliţe auto. (A. M.)

×
Subiecte în articol: economic