x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Află care sunt criteriile după care alegi un cămin de bătrâni potrivit!

Află care sunt criteriile după care alegi un cămin de bătrâni potrivit!

21 Iun 2022   •   12:11
Află care sunt criteriile după care alegi un cămin de bătrâni potrivit!

Din păcate bătrânețea este o perioadă dificilă, în care se manifestă tot mai mult slăbiciunile fizice și psihice ale vieții. Este important ca cei ce au avut grijă de noi să continue să se bucure de o viață frumoasă și demnă. Atunci când familia constată că persoana în vârstă nu mai este capabilă să se îngrijească singură, uită să-și ia medicamentele și nu mai are interacțiuni cu cei din jur, este momentul să se ia în considerare necesitatea mutării într-un cămin de bătrâni.

Alegerea unui azil de bătrâni pentru seniorii familiei reprezintă un subiect ce trebuie tratat cu delicatețe, pentru ca aceștia să nu se simtă neajutorați sau abandonați. Cu siguranță persoanele dragi ție merită să-și trăiască ultimii ani de viață în cele mai bune condiții, să se simtă confortabil într-o comunitate și să fie îngrijiți.

Atunci când tu și familia nu puteți să îi acordați grija necesară persoanei în etate și trebuie să alegi un camin batrani potrivit, este important să iei în considerare anumite aspecte pentru ca persoana dragă să beneficieze de condiții optime.

Aspectele care ajută la evaluarea căminelor de bătrâni

Unul dintre cele mai importante criterii de alegere ale unui cămin îl reprezintă proximitatea față de casa familiei. Este esențial ca persoana în vârstă să nu se simtă abandonată și să fie ușor de vizitat de către membrii familiei. Trebuie să te asiguri că aceasta se acomodează cu noul mediu, că este bine îngrijită și mulțumită de serviciile pe care le primește. Vizitele dese din partea ta și ale altor rude sunt importante pentru a păstra sentimentul de iubire și apropiere.

Un alt criteriu de luat în considerare este curățenia și aspectul general al complexului. Mediul în care va locui seniorul trebuie să fie unul curat și îngrijit. În acest sens, trebuie să vizitezi mai multe cămine de bătrâni și să evaluezi condițiile de cazare, cât de curate sunt camerele, băile, holurile, dacă există un acces ușor, dacă dispune de spațiu suficient pentru comunitate și dacă se asigură servicii de curățenie și mentenanță zilnică.

Pentru a-ți da seama mai bine despre condițiile oferite de un anumit centru pentru bătrâni este important să cunoști toate serviciile oferite de către acesta. Centrul trebuie să ofere servicii cât mai variate, de la cele de curățenie, până la servicii de asistență tehnică, servicii de îngrijire medicală, de consiliere psihologică sau activități de recreere. Cere o listă a acestor servicii de la persoanele responsabile pentru a ști care sunt cele potrivite pentru membrul senior al familiei tale. Printre principalele servicii ce trebuie oferite se numără:

  • Activități recreative și de recuperare
  • Asistență și supraveghere
  • Îngrijire medicală
  • Servirea meselor zilnice
  • Curățenie și igienă
  • Servicii medicale
  • Servicii terapeutice

Un alt aspect important îl reprezintă personalul instituției și nivelul de pregătire și experiență al acestuia. În plus, oamenii angajați în cadrul unui cămin trebuie să fie prietenoși și să ajute oricând cei în vârstă au nevoie. Este esențial să cunoști și numărul de seniori ce sunt alocați fiecărui angajat, pentru ca nevoile persoanei în vârstă să nu fie deloc neglijate.

Asigură-te că seniorul din familia ta va primi tot ce este mai bun pentru a duce o viață liniștită!

Cu siguranță există multe camine de batrani pretutindeni în țară, însă tu și familia ta trebuie să decideți care este cel mai adecvat pentru membrul în vârstă al familiei voastre. Uneori este bine ca și persoana vizată să vadă locul în care va fi cazată, pentru a-și forma o opinie și pentru a avea o acomodare mai ușoară. Aceasta are nevoie să știe că-i vei rămâne aproape și că va beneficia de tot confortul și siguranța în cadrul noului său cămin.

 

×