x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Agricultura - Reducerea accizei la motorina

Agricultura - Reducerea accizei la motorina

de Diana Rucinschi    |    02 Aug 2008   •   00:00

Acciza pentru motorina folosita in acest an in agricultura a fost redusa cu 65 de bani pe litru, la 0,27 lei/litru, printr-o hotarire aprobata, joi, de Guvern.



Acciza pentru motorina folosită în acest an în agricultură a fost redusă cu 65 de bani pe litru, la 0,27 lei/litru, printr-o hotărîre aprobată, joi, de Guvern.

CONDIŢII. Pentru a beneficia de reducerea accizei, producătorii trebuie să fie înscrişi în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) cu suprafeţele de teren pe care le exploatează şi pentru care solicită motorină cu acciză redusă. Sprijinul financiar se acordă pe baza adeverinţelor pentru motorină eliberate de direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti. Producătorii agricoli trebuie să întocmească cereri, însoţite de copia actului de identitate pentru persoane fizice sau copia certificatului de înmatriculare şi/sau certificatul de înregistrare pentru persoane juridice şi de adeverinţa eliberată de APIA care certifică suprafaţa exploataţiei. După primirea adeverinţei, beneficiarii se prezintă la depozitele sau la staţiile de distribuţie a motorinei şi achiziţionează motorină, în baza adeverinţei în original, la preţul practicat de furnizor, mai puţin diferenţa de acciză. Furnizorii de motorină îşi vor recupera ulterior diferenţa de acciză de la autoritatea fiscală, pe baza unei confirmări primite de la direcţiile de agricultură şi dezvoltare rurală.

×
Subiecte în articol: economic