x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Agricultura - Se cauta banci pentru banii UE

Agricultura - Se cauta banci pentru banii UE

de Diana Rucinschi    |    31 Iul 2008   •   00:00

Ministerul Agriculturii oraganizeaza procedura de licitatie pentru selectarea bancilor care vor acorda credite de investitii pentru agricultura. Sumele alocate acestui program de finantare sint de 760 de milioane de lei (peste 200 de milioane de euro). Sase banci au cumparat deja caietul de sarcini, termenul-limita de depunere fiind 11 august.



Ministerul Agriculturii oraganizează procedura de licitaţie pentru selectarea băncilor care vor acorda credite de investiţii pentru agricultură. Sumele alocate acestui program de finanţare sînt de 760 de milioane de lei (peste 200 de milioane de euro). Şase bănci au cumpărat deja caietul de sarcini, termenul-limită de depunere fiind 11 august.

În urma licitaţiei, Ministerul Agriculturii va semna convenţii cu mai multe bănci care vor acorda credite din fond în condiţii mai avantajoase, cum ar fi dobînzi reduse sau termene de graţie şi de rambursare mai mari decît cele uzuale. Din suma licitată, 630 de milioane de lei vor merge către proiectele din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), 30 de milioane de lei vor fi destinate creditării beneficiarilor Programului Operaţional pentru Pescuit (POP), iar 100 de milioane de lei vor fi alocate pentru investiţii care nu sînt finanţate din fonduri UE.

×
Subiecte în articol: economic