x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie AMCC. Veniturile din colectarea de creanţe au crescut cu 39%, în 2016

AMCC. Veniturile din colectarea de creanţe au crescut cu 39%, în 2016

25 Mai 2017   •   10:43
AMCC. Veniturile din colectarea de creanţe au crescut cu 39%, în 2016

Veniturile din colectarea de creanţe au crescut cu 39%, în 2016 faţă de anul anterior, la 55,5 milioane euro, datorită creşterilor veniturilor pe toate segmentele de activitate, se arată într-un studiu al Asociaţiei de Management al Creanţelor Comerciale (AMCC) prezentat, joi, într-o conferinţă de presă. 

Colectarea creanţelor de la persoane fizice a înregistrat o creştere de 6%, iar cea de la persoane juridice (B2B) de 197%. 

'Piaţa de colectare a creanţelor din România este în continuare dinamică şi competitivă. Companiile de management al creanţelor rămân concentrate pe furnizarea de soluţii debitorilor, atât persoanelor fizice, cat şi celor juridice, având ca prioritate rezolvarea pe cale amiabilă', a declarat Georg Kovacs, preşedintele AMCC. 

Conform studiului, aşteptările privind anul 2017 sunt mai degrabă prudente în ceea ce priveşte colectarea creanţelor datorită noilor reglementări din piaţă. 

"Atât companiile de management al creanţelor cât şi debitorii vor avea nevoie de timp să se adapteze la schimbările din piaţă. În pofida acestor rezerve, majoritatea membrilor asociaţiei sunt de părere că procentul de îndatorare al populaţiei va creşte uşor în următoarele 6 luni datorită creditelor accesible tuturor, dar numărul de persoane cu dificultăţi de plată va rămâne constant", se arată în document. 

AMCC are 15 companii membre care reprezintă aproximativ 80% din totalul pieţei de colectare a creanţelor (servicii de colectare a creanţelor şi achiziţii de portofolii de creanţe) şi 90% din piaţa de servicii de colectare a creanţelor. În prezent, aceste companii au un număr estimat de 3.000 de angajaţi.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: amcc creante 2016