x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Americanii blochează pariurile împotriva acţiunilor de pe burse

Americanii blochează pariurile împotriva acţiunilor de pe burse

de Daniel Ionaşcu    |    09 Aug 2011   •   13:37

Comisia Federala pentru Servicii Financiare a SUA a interzis parierea impotriva actiunilor de orice fel (short-selling, nr) pana pe 9 noiembrie, scrie Bloomberg.

Decizia va intra in actiune de miercuri sI vine dupa ce investitorii au parasit activele considerate mai riscante, precum actiunile sI materiile prime sI s-au reorientat catre obligatiuni ale Trezoreriei americane, aurul sI francul elventian.

Pierderile de pe pietele de capital au totalizat 8 trilioane de dolari in doua zile iar investitorii asteapta noi semnale de incredere de la Federal Reserve, banca centrala americana.

Potrivit Bank of America Merrill Lynch, investitorii au plasat in obligatiuni in intreaga lume 132,4 miliarde de dolari de la finele lui iulie pana acum, ajungandu-se la un record absolut de 42,1 trilioane de dolari.

Ieri, Nasdaq a pierdut 6,9% in vreme ce indicele S&P 500 a scazut cu 6,66% iar Dow Jones cu 5,55%.

Astazi, insa, investitorii au inceput sa cumpere mai mult actiuni pe burse, considerandu-le prea ieftine. Indicii europeni erau la ora 16:30 putin pe plus, bursa de la Paris inregistrand o crestere de 0,42% iar cea de la Londra de 0,76%. La Frankfurth, in schimb, inca se inregistrau pierderi, indicele DAX fiind pe minus cu 0,81%.

Aurul a ajuns la un nou record mondial de 1.780 de dolari uncia iar barilul de petrol se tranzactiona la 79 de dolari. Ulterior, aurul s-a retras la 1.745 dolari pe uncie iar pretul titeiului a avansat pana la 81,3 dolari pe baril, semn ca investitorii isi recapata increderea.

×