x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie APDRP a primit în iulie 590 de cereri de finanţare pentru investiţii în turism

APDRP a primit în iulie 590 de cereri de finanţare pentru investiţii în turism

11 Aug 2010   •   00:00

Oficiile Judeţene de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit au primit în luna iulie 590 de cereri de finanţare pentru măsura 313, "Încurajarea activităţilor turistice", cu o valoare totală, care însumează finanţarea publică şi privată, de peste 159 milioane de euro.
"Dintre acestea, cele mai multe solicitări, respectiv 388 de cereri de finanţare, în valoare de 119 milioane de euro, se referă la componenta structurilor de cazare, cum ar fi pensiuni sau cabane, iar 162 de cereri, cumulând 28 milioane de euro, vizează componenta legată de finanţarea centrelor de informare turistică", se arată într-un comunicat al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) transmis miercuri Mediafax.
Pentru această sesiune au fost disponibile fonduri în valoare de 136 milioane de euro.
Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect de încurajare a activităţilor turistice este de 200.000 de euro.
Până în prezent, pentru măsura 313 au fost depuse 1.401 de cereri de finanţare, cu o valoare totală de 243,15 milioane de euro.
Dintre acestea, 634 de proiecte, în valoare de 115,52 milioane de euro, au fost selectate pentru a primi finanţare. Până în acest moment, APDRP a încheiat contracte de finanţare cu 594 de beneficiari, valoarea publică a acestor contracte însumând peste 104 milioane de euro.
Măsura 313 - "Încurajarea activităţilor turistice" face parte din Axa III - "Îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale" şi are ca obiectiv general dezvoltarea activităţilor turistice în zonele rurale care să contribuie la creşterea numărului de locuri de muncă şi a veniturilor alternative, precum şi la creşterea atractivităţii spaţiului rural.
Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat sunt microîntreprinderile, dar şi persoane fizice neînregistrate ca agenţi economici care se vor angaja ca până la data semnării contractului de finanţare să se autorizeze.
De asemenea, beneficiari eligibili pot fi şi comunele şi asociaţiile de dezvoltare intercomunitară realizate doar între comune şi organizaţiile nonguvernamentale.

×
Subiecte în articol: economic