x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Asigurările de viaţă ar putea creşte cu 10% anul acesta

Asigurările de viaţă ar putea creşte cu 10% anul acesta

de Irina Crudu    |    20 Ian 2010   •   00:00

Piaţa asigurărilor de viaţă ar putea creşte în acest an cu până la 10%, după ce a raportat o stagnare în 2009, datorită asigurărilor de sănătate şi a poliţelor cu componentă investiţională, a declarat Theodor Alexandrescu, director general al Alico Asigurări România, fosta AIG Life Asigurări.

"Anul 2009 a fost aşa cum ne-am aşteptat, în stagnare, însă 2010 va fi mai bun, cu o creştere de până la 10%, adică sub ceea ce am avut în 2007 sau 2008. Piaţa va creşte însă cu siguranţă", a declarat Alexandrescu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Evoluţia pozitivă a pieţei se va baza pe introducerea asigurării în pachetele de salarizare, pe reforma sănătăţii şi pe dezvoltarea cererii de poliţe unit linked, cu componentă investiţională, pe fondul creşterii Bursei, potrivit şefului Alico.

Anul trecut, compania a înregistrat o creştere a asigurărilor de sănătate şi accident, a produselor individuale şi o scădere a produselor bancare.

Referitor la introducerea deductibilităţii totale, Alexandrescu a spus că în următorii cinci ani piaţa va creşte cu 50% dacă măsura va fi aplicată, urmând ca deductibilitatea să aibă o limită de 400 de euro.

×
Subiecte în articol: redactie