x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Băncile americane, încă vulnerabile

Băncile americane, încă vulnerabile

02 Aug 2010   •   00:00

Numărul băncilor care s-au prăbuşit în SUA de la începutul anului a ajuns la 108, după ce autorităţile americane au preluat în această săptămână controlul a cinci instituţii de credit regionale, transmite Reuters.

Sistemul financiar din Statele Unite ră­mâne fragil, iar rezultatele testelor de stres arată că băncile americane ar putea avea nevoie de capital suplimentar de 76 miliarde de dolari, se arată într-un raport al Fondului Mo­netar Internaţional publicat vineri.

Sistemul bancar american rămâne vulnerabil în cazul înrăutăţirii con­diţiilor economice. Preţurile caselor, împrumuturile acordate în sectorul imobiliar comercial şi evoluţia creş­terii economice reprezintă cauze potenţiale pentru şocuri care ar putea provoca băncilor mai multe pierderi, se arată în documentul citat.

Analiştii se aşteaptă ca procesul de preluare de către stat a băncilor cu probleme să atingă punctul culminant în acest trimestru, în contextul în care industria bancară îşi revine încet după dificultăţile cauzate de portofoliile de credite neperformante.

Preluarea băncilor va genera costuri de 335 milioane de dolari pentru autoritatea de garantare. Cea mai mare dintre cele cinci instituţii de credit este LibertyBank, cu active de 768 milioane de dolari şi depozite de 718,5 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: economic