x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Peste 1.300 de credite de prefinanţare pentru Start-Up Nation

Peste 1.300 de credite de prefinanţare pentru Start-Up Nation

25 Ian 2018   •   14:50
Peste 1.300 de credite de prefinanţare pentru Start-Up Nation

Banca Comercială Română (BCR) a aprobat peste 1.300 de credite de prefinanţare în cadrul programului Start-Up Nation, din care aproximativ 500 au fost deja aprobate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), informează un comunicat al băncii.

 

Dintre cele peste 1.300 de credite, 1.278 au fost trimise spre aprobare la FNGCIMM. În acest context, peste 200 de antreprenori care au aplicat la BCR pentru finanţările acordate de bancă prin program şi-au primit deja banii necesari dezvoltării afacerilor, cei mai mulţi provenind din IT, producţie şi industrii creative.

În prezent, BCR îşi concentrează eforturile pe analizarea temeinică a dosarelor de achiziţie depuse de antreprenori pentru a se asigura că, la utilizarea creditelor, clienţii vor avea avea documentaţia de proiect corect întocmită. Afacerile care au fost implementate cel mai rapid, până la ora actuală, sunt cele în care antreprenorii au ales să accepte varianta de garanţie simplă FNGCIMM, cu un comision de 3,8%. Pentru moment, fondurile alocate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat în cadrul programului Start-Up Nation şi aflate în conturile BCR sunt suficiente pentru a acoperi necesarul de implementare pentru perioada următoare.

După acceptarea în programul guvernamental Start-Up Nation, beneficiarii au la dispoziţie la BCR două produse special dezvoltate de bancă în vederea susţinerii afacerii: Contul gratuit Start-Up Nation şi Creditul de prefinanţare Start-Up Nation.

Finanţările acordate de BCR prin programul Start-Up Nation sunt disponibile fără constituirea de depozit colateral. BCR finanţează, prin pachetul Start-Up Nation şi TVA-ul, dacă acesta reprezintă o cheltuială eligibilă în cadrul planului de afaceri. Comisioanele aplicate de bancă sunt de până la 1%, fiind achitabile în trei rate lunare, la care se adaugă una de graţie, precum şi a comisionului de garanţie perceput pentru Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), de la 3,8%, la 2,48%.

Contul gratuit Start-Up Nation este disponibil în sucursalele BCR şi poate fi accesat atât de cei care s-au calificat în program, pentru pregătirea în vederea acordării fondurilor guvernamentale ori a creditului punte, cât şi de cei care au fost respinşi, dar nu vor să renunţe la ideea de a-şi dezvolta o afacere. AGERPRES

×