x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Birourile viitorului și impactul asupra sustenabilității unui business pe termen lung

Birourile viitorului și impactul asupra sustenabilității unui business pe termen lung

08 Iul 2022   •   13:46
Birourile viitorului și impactul asupra sustenabilității unui business pe termen lung
Sursa foto: shutterstock

Spațiile de birouri din parcurile de afaceri moderne reprezintă inovația de care mediul de business are nevoie pentru a se dezvolta sustenabil și pentru a duce dezvoltarea la un nou nivel. La nivel global, din ce în ce mai multe companii se aliniază la acest trend, iar în România dezvoltatorii parcurilor de business integrează deja acest concept în planificare și design.

Tehnologia, facilitățile și confortul fac deja parte din cultura organizațională, iar lucrurile sunt abia la început. Dezvoltatorii și angajatorii au realizat faptul că, pentru a avea angajați motivați și loiali, care să crească o afacere într-un mod sustenabil, este nevoie să investească în spații de birouri în care aceștia abia așteaptă să revină.

Pentru o strategie pe termen lung a unui business, sustenabilitatea nu se rezumă strict la obținerea profitului, ci înseamnă includerea unor concepte de bază în modul în care se derulează activitățile curente ale unei companii.

 

Regândirea spațiilor de birouri

Viața noastră personală și profesională s-au schimbat semnificativ în urma pandemiei și vor fi complet diferite față de lucrurile cu care suntem obișnuiți în prezent. Angajații își doresc să lucreze și să trăiască în medii sigure, confortabile, cu respect pentru mediu. Clădirile de birouri se aliniază treptat la aceste necesități, iar unul dintre cei mai importanți pași în acest sens este adoptarea certificării IMMUNE Building Standard™, dezvoltată de omul de afaceri Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property.

Acesta este un standard inovator, care are rolul de a certifica sănătatea clădirilor de birouri. Această tehnologie este compusă din 135 de criterii, dispozitive, echipamente, personal specializat și facilități care să ofere proprietarilor de clădiri și angajatorilor instrumentele necesare pentru a asigura starea de sănătate a spațiilor de lucru. Implementarea certificării IMMUNE™ are rolul de a ajuta angajatorii să motiveze angajații sa revină într-un mediu de lucru în care sănătatea lor este prioritară.

 Sustenabilitate

Pentru angajatori și dezvoltatorii imobiliari este esențial să construiască și să își desfășoare activitatea într-un spațiu cât mai curat și mai aproape de natură. Tehnologia de construcție este într-o continuă evoluție, iar clădirile de birouri trebuie să se alinieze la aceste noi criterii. Pentru a se menține în topul clădirilor de birouri considerate sustenabile, acestea trebuie să respecte toate standardele și certificările de siguranță și protecție a mediului.

Implementarea unor metode de construcție sustenabile are scopul de a reduce semnificativ impactul respectivei organizații asupra mediului și de a oferi angajaților un mediu de lucru curat și sănătos. Pe lângă acestea, există numeroase beneficii ale unei construcții sustenabile, pe lângă preocupările față de protecția mediului, de exemplu reducerea deșeurilor, costuri de operare mult mai mici, o construcție rezistentă și imaginea organizației, prin responsabilitate socială.

 Confortul angajaților

Modul în care o organizație își tratează angajații este esențial pentru starea acestora de bine și pentru valorile pe care dorește să le promoveze. Pe lângă de lucrurile de bază, un salariu echitabil și beneficii suplimentare, angajații își doresc să simtă că sunt respectați, pentru a aduce valoare și pentru a participa la succesul organizației.

Birourile viitorului din parcurile de business sustenabile și inovatoare reprezintă mai mult decât spații în care angajații își desfășoară activitatea, vor devenit hub-uri de creativitate și colaborare, cum este YUNITY Park, care va oferi numeroase beneficii pentru angajatori, o atmosferă confortabilă, numeroase spații de lucru aproape de natură, soluții pentru sistemul de lucru de muncă hibrid și facilitarea echilibrului dintre viața personală și cea profesională.

 Mai aproape de natură

În urma pandemiei, când am fost nevoiți să petrecem foarte mult timp în casă, angajații își doresc să fie mai aproape de natură, de aceea, crearea unor ansambluri de birouri sustenabile, în mijlocul unei păduri urbane, este un lucru care îi va motiva pe aceștia să revină la birou și să fie mai productivi, contribuind astfel la succesul pe termen lung al companiei.

Investiția în transformarea complexului Novo Park din Pipera în YUNITY Park înseamnă crearea unei păduri urbane, în care se vor regăsi spații pentru evenimente și spații de lucru în aer liber. YUNITY Park va pune la dispoziția rezidenților o terasă exterioară, numeroase spații de co-working și co-living, un centru de conferințe cu o capacitate de 540 de locuri, o cafenea-restaurant de 190 de locuri, zone de divertisment, fitness, spații pentru socializare și relaxare.

 

Inovația, confortul angajaților și sustenabilitatea au devenit preocupări majore ale companiilor, care se întrec în a oferi condiții de lucru motivante. Regândirea parcurilor de business pentru a răspunde nevoilor angajaților și pentru a se ridica la standardele de siguranță și sustenabilitate este esențială pentru a avea angajați și performanți, care vor construi afaceri sustenabile pe termen lung.

 

Sursa foto: Shutterstock

 

×