x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bitcoin, in picaj! Moneda virtuala ajunge la 13.000 de dolari!

Bitcoin, in picaj! Moneda virtuala ajunge la 13.000 de dolari!

22 Dec 2017   •   07:11
Bitcoin, in picaj! Moneda virtuala ajunge la 13.000 de dolari!

Incepand de marti, cand a depasit pragul psihologic de 20.000 de dolari, cea mai populara dintre monedele virtuale, bitcoin, se depreciaza. O evolutie care, prin comparatie, duce cu gandul la anul 2008, cand petrolul, dupa o ascensiune pe cat de rapida pe atat de nejustificata economic, dar care a propulsat barilul la peste 140 de dolari, s-a inscris pe o panta descendenta imposibil de stavilit luni de zile.

 

Ceva similar se intampla si cu bitcoin, care, a afisat o noua depreciere agresiva vineri dimineata in Asia, unde s-a apropiat de 13.000 de dolari.

Astfel, la Tokio, criptomoneda a pierdut in doar cateva ore 16%, alunecand de la valoarea de 15.800 dolari, inregistrata imediat dupa pranz, la 13.248, spre ora locala 16,00.

De la inceputul anului, cand era cotata cu doar 1.000 de dolari, bitcoin a facut obiectul unor intense speculatii. Spre deosebire de dolar si euro, acest mijloc de plata nu este emis de Bancile centrale, fiind creat de o maniera decentralizata cu utilizarea unor algoritmi complicati.

Bancile, care, in cazul bitcoin, nu mai joaca rolul lor clasic de intermediari in tranzactiile financiare, critica in special lipsa de transparenta in stabilirea pretului, a carui ascensiune vertiginoasa a fost catalogata, joi, drept "anormala" de guvernatorul Bancii Japoniei, Haruhiko Kuroda.

×
Subiecte în articol: bitcoin depreciere moneda virtuala