x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Brokerul de active digitale Voyager Digital își suspendă toate tranzacțiile

Brokerul de active digitale Voyager Digital își suspendă toate tranzacțiile

02 Iul 2022   •   15:40
Brokerul de active digitale Voyager Digital își suspendă toate tranzacțiile
Sursa foto: Rawpixel/Getty Images/iStockphoto

Brokerul de active digitale Voyager Digital și-a suspendat toate tranzacțiile, depozitele, retragerile și recompensele de loialitate pentru clienți, potrivit unei declarații publicate vineri după-amiază, anunță CNBC

"Aceasta a fost o decizie extrem de dificilă, dar credem că este cea corectă, având în vedere condițiile actuale de pe piață", a declarat Stephen Ehrlich, CEO al companiei.

Erlich a mai spus că decizia este menită să ofere firmei timp suplimentar pentru a continua "explorarea alternativelor strategice cu diverse părți interesate" și că vor oferi informații suplimentare la "momentul potrivit".

Anunțul Voyager vine pe fondul problemelor din întregul sector, ce fac din brokerul digital cea mai recentă victimă colaterală a pieței de criptomonede. Cele două criptomonede cele mai tranzacționate pe scară largă, bitcoin și ether, au scăzut cu peste 70% față de vârfurile lor din noiembrie anul trecut, iar prăbușirea din mai a stablecoin UST a trimis unde de șoc pe piață.

Vestea vine la câteva zile după ce unul dintre clienții Voyager nu a reușit să facă plățile pentru un împrumut în valoare de sute de milioane de dolari, alimentând îngrijorările tot mai mari legate de un efect de contagiune în întreaga industrie.

Luni, brokerul a emis o notificare conform căreia fondul de acoperire criptografic Three Arrows Capital (3AC) nu a plătit un împrumut în valoare de peste 670 de milioane de dolari. La momentul respectiv, Voyager a declarat că intenționează să urmărească recuperarea de la 3AC și, între timp, a declarat că va continua să funcționeze și să îndeplinească ordinele și retragerile clienților.

La data de 24 iunie, Voyager a declarat că avea aproximativ 137 de milioane de dolari americani și deținea active criptografice. De asemenea, compania a precizat că are acces la o linie de credit de 200 de milioane de dolari în numerar și în stablecoins USDC, precum și la o linie de credit revolving de 15.000 de bitcoin (318 milioane de dolari) de la Alameda Ventures.

Săptămâna trecută, Alameda s-a angajat să finanțeze Voyager cu 500 de milioane de dolari, iar firma a scos deja 75 de milioane de dolari din această linie de credit, dar se pare că nu a fost suficient pentru ca afacerile să funcționeze ca de obicei.

Până în prezent, investitorii în cele mai mari două criptomonede din lume în funcție de capitalizarea de piață nu par a fi deranjați de această veste. Bitcoin este în creștere cu aproximativ 2%, iar ethereum este în creștere cu peste 4% spre finalul orelor de piață obișnuite pe Wall Street.

Decizia Voyager o urmează pe cea a popularei platforme Celsius, care, în mod similar, și-a întrerupt toate retragerile, schimburile și transferurile între conturi din cauza "condițiilor extreme de pe piață" pe 13 iunie.

(sursa: Mediafax)

×