x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CEC şi-a schimbat numele

CEC şi-a schimbat numele

de Daniela Ivan    |    07 Mai 2008   •   00:00
CEC şi-a schimbat numele

Casa de Economii şi Consemnaţiuni, cea mai veche instituţie bancară din România, aflată încă în proprietatea statului, are de astăzi o nouă imagine, mai agresivă, şi şi-a schimbat numele în CEC Bank.

Casa de Economii şi Consemnaţiuni, cea mai veche instituţie bancară din România, aflată încă în proprietatea statului, are de astăzi o nouă imagine, mai agresivă, şi şi-a schimbat numele în CEC Bank. Prin operaţiunea de rebranding vor trece toate unităţile băncii, instituţia financiară avînd alocate circa 45 milioane de lei pentru reamenajare şi schimbarea imaginii. Totodată, CEC Bank va investi 5,56 milioane de euro pentru promovarea noii imagini şi a unor produse noi.

 

 

Pînă la sfîrşitul anului 2010, toate unităţile băncii, respectiv 564 în oraşe şi 840 de unităţi în mediul rural, vor fi reamenajate integral. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a afirmat că, o dată cu schimbarea numelui CEC, are loc încheierea procesului de restructurare a sistemului bancar început în 1990.

 

 

 

CEC are ca obiectiv pentru 2010, anul cînd procesul de rebranding va fi încheiat, o cotă de piaţă de 5%-6%, faţă de 4,2% în prezent, a anunţat preşedintele băncii, Radu Gheţea. Premierul Tăriceanu a declarat că CEC trebuie să răspundă cerinţelor persoanelor cu venituri reduse din mediul rural şi micile oraşe. “Avem nevoie de o bancă pentru oameni cu venituri mai mici”, a spus Tăriceanu. CEC a rămas în proprietatea statului, privatizarea a fost oprită în decembrie 2006, după ce singura ofertă primită de la National Bank of Greece, la o valoare de 560 milioane de euro, a fost respinsă, fiind considertă prea mică.

×
Subiecte în articol: economic