x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CEH contestă administratorul special

CEH contestă administratorul special

15 Ian 2016   •   15:56
CEH contestă administratorul special
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a depus ieri la Registratura Tribunalului Hunedoara, o cerere de apel prin care contestă hotărârea instanţei de a desemna firma GMC SPRL din Craiova ca administrator juridic provizoriu în derularea procedurii de insolvenţă. CEH a cerut intrarea în insolvenţă din cauza datoriilor de peste 1,2 miliarde lei pe care le înregistrează.

Desemnarea administratorului juridic la CEH intră în prelungiri, după ce conducerea complexului energetic a contestat desemnarea Casei de insolvenţă GMC SPRL Craiova în ultima zi în care mai putea să facă acest lucru. Contestaţia a fost depusă la Tribunalul Hunedoara, dar dosarul se va transfera la Curtea de Apel Alba Iulia în vederea soluţionării apelului, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman. CEH ar fi preferat însă ca de procedura insolvenţei să se ocupe firma Euro Insolv, condusă de Remus Borza, cea care este administratorul juridic şi la compania Hidroelectrica. Decizia Tribunalului Hunedoara a stârnit şi nemulţumirea Sindicatului „Muntele”, reprezentativ la nivelul CEH, care a considerat că firma din Craiova nu are experienţa necesară în astfel de situaţii, ea fiind înfiinţată de-abia în primăvara anului trecut. Ulterior, minerii de la exploatările de huilă Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan au protestat spontan împotriva deciziei instanţei şi au strâns deja peste 1.800 de semnături în vederea declanşării unei greve generale.

Principalii creditori ai CEH sunt statul român - cu peste 496 milioane de lei, băncile - cu 437 milioane de lei, Administrația Fondului de Mediu - cu 538 milioane de lei

Desemnarea Casei de Insolvență GMC SPRL Craiova ca administrator s-a făcut la cererea companiei UPSROM Petroşani, o firmă care a trecut printr-o insolvenţă terminată acum cu un faliment administrat tot de oamenii de la GMC.
 

×