x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CFR - Greva matinala a fost suspendata

CFR - Greva matinala a fost suspendata

de Iohanna Onaca Purdea    |    Lavinia Dimancea    |    23 Iun 2005   •   00:00
CFR - Greva matinala a fost suspendata

Circulatia pe calea ferata intre orele 7:00 si 11:00 va fi reluata, insa vor circula doar o treime din trenuri, deoarece greva mecanicilor de locomotiva continua.

Greva feroviarilor din infrastructura a fost suspendata ieri de Curtea de Apel Bucuresti pe o perioada de 30 de zile, decizia fiind irevocabila. Tribunalul Bucuresti a decis ca protestul este legal, sindicalistii putand relua greva dupa o luna. Astfel, ceferistii din cele patru federatii sindicale care au oprit activitatea timp de patru ore zilnic vor reveni astazi la programul normal de lucru. Aceasta nu inseamna ca circulatia trenurilor va fi reluata in totalitate, deoarece mecanicii de locomotiva, aflati in a 16-a zi de protest, continua greva generala. Principala revendicare a feroviarilor este o crestere medie a salariilor cu 10,7%. Ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, a spus ca majorarea nu poate fi acordata pentru ca societatile de cale ferata inregistreaza pierderi uriase. Printre cauzele acestor pierderi s-ar putea numara si contractele paguboase incheiate de fosta conducere a ministerului, precum si investitiile facute la complexul Snagov si la restaurantul din subsolul MTCT. Doar cu doua zile in urma, o comisie din minister a demarat verificarea legalitatii contractelor incheiate cu firmele care asigura servicii societatilor din subordinea institutiei.

"PUTERE BOLNAVA". Fostul ministru al Transporturilor, deputatul PSD Miron Mitrea, a respins ieri acuzatiile din presa, invinovatind actuala guvernare ca "e bolnava de invidie si neputinta". "De ce sunt eu vinovat de haosul din CFR? Eu sunt la guvernare? (...) Daca PSD ar fi putut manevra mii de oameni, eu as fi fost ministru acum, in locul actualului ministru, un personaj controversat, debusolat, care se ascunde sub fusta Presedintiei", a declarat Mitrea. Singura preocupare a guvernantilor este sa inventeze acuzatii si sa faca plangeri penale. "Capul lui Mitrea este oferit pentru linistirea salariatilor. Dar acestia nu au nevoie de vinovat inventat. Ei au nevoie de bani si de conditii decente de munca", a spus Mitrea.

×
Subiecte în articol: economic