x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cheltuielile populației au ajuns la peste 84% din venituri în trimestrul doi din 2021

Cheltuielile populației au ajuns la peste 84% din venituri în trimestrul doi din 2021

05 Oct 2021   •   10:07
Cheltuielile populației au ajuns la peste 84% din venituri în trimestrul doi din 2021

Cheltuielile medii ale populației au ajuns la circa 4.709 lei pe lună pe gospodărie, ceea ce reprezintă circa 84,5% din veniturile medii, care s-au situat la 5.573 lei pe gospodărie în triimestrul doi din 2021. Astfel, veniturile pe persoană s-a situat la 1.855 de lei, arată datele INS.

Veniturile în bani au fost de 5.230 lei lunar pe gospodărie, respectiv 2.060 lei pe persoană, iar veniturile în natură au fost de 343 lei lunar pe gospodărie, adică 135 lei pe persoană. 
Cea mai importantă sursă de venituri a fost  reprezentată de salarii, rerspectiv 69,1% din total. 

Dn veniturile totale ale gospodăriilor fac parte cele  din persații sociale 19,3%, în natură 6,1%, în principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii 5,1%, veniturile din agricultură 1,8%, veniturile din activităţi neagricole independente 1,6%, precum şi cele din proprietate şi vânzarea de active din patrimoniul gospodăriei 1,1%.
Mediul de rezidenţă influenţează diferenţele de nivel şi de structură între veniturile gospodăriilor dintre mediul urban şi cel rural.

Cele mai mari cheltuieli au fost pentru mâncare, care a reprezentat 34,9% din total, produse nealimentare, impozite, contribuţii, cotizaţii, şi acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei, respectiv hrana animalelor şi păsărilor, plata muncii pentru producţia gospodăriei, produse pentru însămânţat, servicii veterinare.
Cheltuielile pentru investiţii, cumpărarea sau construcţia de locuinţe, cumpărarea de terenuri şi echipament necesar producţiei gospodăriei, cumpărarea de acţiuni deţin doar 0,5%.

 

×
Subiecte în articol: venituri populatie cheltuieli