x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cine este Reza Baqir, noul şef al misiunii FMI pentru România

Cine este Reza Baqir, noul şef al misiunii FMI pentru România

11 Ian 2016   •   17:26
Cine este Reza Baqir, noul şef al misiunii FMI pentru România
Sursa foto: Foto : cerp.org.pk

Fondul Monetar Internaţional (FMI) l-a numit pe Reza Baqir în funcţia de şef al misiunii pentru România, în locul Andreei Schaechter, care a ocupat această funcţie din iunie 2013 până în prezent.

Pakistanezul Reza Baqir a absolvit Universitatea Harvard şi are un doctorat în Economie la Universitatea Berkeley din California.

Reza Baqir lucrează în cadrul FMI din 2000, unde a ocupat poziţii în cadrul Departamentului pentru Europa al organizaţiei, a fost adjunct al diviziei pentru Pieţe Emergente, reprezentant rezident al organizaţiei în Filipine şi şef al diviziei Datorii în cadrul Departamentului Strategii, Politici şi Analize. Pakistanezul a reprezentat totodată FMI la întâlnirile Clubului de la Paris timp de câţiva ani.

Înainte de colaborarea cu FMI, a mai lucrat la Banca Mondială, Institutul Tehnologiei din Massachusetts şi la Banca Uniunii Elveţiene.

A publicat mai multe studii şi articole economice în reviste de specialitate, printre care: "Public Goods and Ethnic Divisions" în Quarterly Journal of Economics (noiembrie, 1999; împreună cu Alberto Alesina şi William Easterly); "Redistributive government employment", în Journal of Urban Economics (2000; împreună cu Alberto Alesina şi William Easterly); "IMF program design and growth: what is the link?", working paper pentru FMI (2003; împreună cu Rodney Ramcharan şi Ratna Sahay) etc.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Reza Baqir acord fmi bani FMI misiune bani