x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ciolacu: Impozitarea progresivă nu va fi implementată nici anul acesta, nici anul viitor

Ciolacu: Impozitarea progresivă nu va fi implementată nici anul acesta, nici anul viitor

28 Iun 2022   •   11:55
Ciolacu: Impozitarea progresivă nu va fi implementată nici anul acesta, nici anul viitor
Sursa foto: Lucian Alecu

Impozitarea progresivă nu va fi implementată anul acesta, și nu cred că nici anul viitor, dar este o bază de discuție, spune marți liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Impozitarea progresivă, nu am spus niciodată și nu spun nici astăzi, nu va fi implementată anul acesta, și nu cred că nici anul viitor, dar este o bază de discuție. Știți că pornește digitalizarea de la ANAF, de la Vamă, de la autoritățile locale, fiindcă trebuie ceva integrat. Să vedem cum construim viitorul împreună, să ieșim din zona de sloganuri, să ne rupem că . Nu am văzut mediul de afaceri distrus nici în Franța, nici în Germnaia, nici în Italia, nici în Polonia, niciunde în Europa unde există acest sistem de impozitare progresivă, și să începem să creionăm, în coaliție, împreună cu partenerii sociali, cu mediul de afaceri, o perspectivă de viitor a României”, a declară Marcel Ciolacu.

El neagă existența tensiunilor în relația cu liderul PNL, Nicolae Ciucă.

„Dacă vrem să scoatem breaking news că s-a certat Ciolacu cu Ciucă, nu am nicio problemă, că aveți și dumneavoastră meseria dumneavoastră... Nu este o ruptură în interior, dar eu cred că este necesar să discutăm. Adevărat, mai există politicieni, care, normal, încearcă să apară la televizor cu ceva fantastic, să aibă păreri, dacă nu mai e cota unică. Nu știu care mai e cota unică, e 5, e 10, e 16, e 9. Cotă unică este cotă unică. Ne-am apucat să scoatem din excepții, un lucru foarte bun și recomandare a auditorilor interni cât și a auditorilor externi, încet, încet să scoatem aceste excepții”, adaugă Ciolacu.

Liderul PSD afirmă că „e posibil ca în viitor, să venim cu un sistem de impozitare la toate țările membre UE”.

„Poate este nevoie să venim cu o viziune europeană, peste tot, astfel încât să creăm un cadrul concurențial adecvat în interiorul Uniunii Europene. Lucrurile sunt într-o dinamică. Dacă dorim să mergem simplist, că eu m-am certat cu Ciucă, nu am nicio problemă, vă anunț că nu m-am certat cu Ciucă, chiar am vorbit astăzi de dimineață. Și avem în continuare aceste discuții, și cu BNR, și cu FMI, și cu toată lumea să ne luăm toate informațiile pentru ca deciziile politice, care o să ne afecteze pe toți (..) să fie cele corecte”, menționează președintele PSD.

Întrebat despre impozitarea pensiilor speciale, Ciolacu a răspuns: „Dacă am venit cu șapte proiecte... Continuăm să venim cu proiecte în aceeași logică, crezând că dacă facem același lucru o să avem un efect..știți că este teoria tâmpitului. Nu vom reuși. Ori schimbăm sistemul, fiindcă e incorect să ieși la pensie și să ai venituri mai mari decât ai avut în activitate. Acolo, părarea mea este că trebuie venit cu impozitare peste 90%”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: impozitare